Re: odstupné při skončení pracovního pom
Tak to jste skutečně mýlila. Pokud byla dána výpověď pro nadbytečnost nebo se dohodli na ukončení pracovního poměru z téhož důvodu, náleží odstupné. Výpovědní doba je 3 měsíce, to znamená, že 3 měsíce ještě pracuje a v poslední výplatě náleží odstupné. Pokud se spolu dohodnou na dřívějším ukončení, pak také v poslední výplatě náleží odstupné.
Tak jsem to pochopila a moc děkuji za odpovědi.
Petra
Odstupné vyplatíte po 3 měsících, pokud pracovní poměr skončí k tomu dni anebo je možnost dohody se zaměstnavatelem - není to povinnost zäměstnavatele na dohodu přistoupit, ale pokud zaměstnavatel souhlasí s dřívějším ukončením pracovního poměru, může pracovní poměr skončít dohodou § 43 v souvislosti s § 46 1c) i dříve a vyplatíte mu odstupné již při "dřívějším" výstupu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 12. 2005 11:35
Dobrý den, teď se probírám Zákoníkem práce, protože se chce zaměstnavatel rozloučit se zaměstnancem. Chce tak učinit dle §46 odst c tj. "pro nadbytečnost", výpovědní doba je 3 měsíce v tomto případě, jak jsem zjistila a odstupné se prosím Vás musí vyplatit po těch 3 měsících? Myslela jsem si vždycky, že odstupné se vyplatí jen v případě, že zaměstnanec odejde dohodou ještě před před výpovědní lhůtou, a tak to jsem byla asi na omylu, že?