Re: Komu mzdu zeměřelého zam-ce,není man
Účet možná existuje, ale třeba už je zablokován. Zkusit se to může.
Nedělala bych to. Neposílala bych žádnou mzdu ani nic jiného na bankovní účet, který určil zaměstnanec k zasílání mzdy.
Nevíte, co se s penězi na bankovnim účtu bude dál dít a může se stát, že je po zaměstnavateli po ukončení dědictví bude požadovat oprávněný dědic.
Nejdřív se musíte domluvit s notářem. Třeba už ví jeho partnerka kdo dědictví projednává, určitě je dědicem jeho dcera. Já jsem v podobném případu peníze na účet poslala, ale jen na přímý pokyn notářky (mne samotnou by to ani nenapadlo, chtěla jsem postupovat tak jak bylo v první odpovědi). Určitě neposílejte výplatu na účet bez vědomí notáře, který dědictví projednává.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
8. 1. 2019 8:29
Dobrý den, prosím, zemřel zaměstnanec, který nebyl ženatý, přítelkyně od něho před smrtí odešla i s jejich 5-letou dcerou. Prosím, komu vyplatit jeho poslední mzdu? Vím, že je to možné pouze v hotovosti a jen v případě, že sdíleli společnou domácnost - tu ale nesdíleli. Vůbec si nevím rady. Moc děkuji za pomoc.