Re: Vyřazení nákl.auta pro daň z příjmu
já jsem to pochopila, ale myslím, že se nemůžete tvářit, že z hlediska DPH máte OM a z hlediska danbě z příjmů nemáte OM, i když každý zákon ho definuje jinak....
Dle mého názoru může. Např. byt pronajímaný, nezahrnutý do OM podle ZDP, bude zahrnutý do OM podle ZDPH, protože je používaný pro ekonomickou činnost. Dokonce by bylo i jedno, že je nezahrnutý v OM dle ZDP protože k příjmů dle § 7 jsou uplatněny výdaje procentem z příjmů, nebo že je nezahrnutý protože jsou příjmy zdaňovány dle § 9.
Nebo jiný příklad - auto v majetku podle ZDP i podle ZDPH v jednom roce a pak další rok přechod z daňově evidence na výdaje procentem z příjmů. A hned máte OM jen podle ZDPH.
>>>>>>
>>Dobrý ráno,děkuji Vám za názor, ano to je to, co jsem
>>chtěla prověřit. našla jsem nejeden názor, že to
>>možné
>>je, tak jsem chtěla znát ještě další názory. Třeba se
>>ještě někdo přidá.
>
>Dle mého názoru může. Např. byt pronajímaný,
>nezahrnutý do OM podle ZDP, bude zahrnutý do OM podle ZDPH,
>protože je používaný pro ekonomickou činnost. Dokonce by
>bylo i jedno, že je nezahrnutý v OM dle ZDP protože k
>příjmů dle § 7 jsou uplatněny výdaje procentem z
>příjmů, nebo že je nezahrnutý protože jsou příjmy zdaňovány
>dle § 9.
>Nebo jiný příklad - auto v majetku podle ZDP i podle
>ZDPH v jednom roce a pak další rok přechod z daňově
>evidence na výdaje procentem z příjmů. A hned máte OM jen
>podle ZDPH.
>Paní tečko, děkuji, jsem ráda, že jste se vyjádřila právě Vy :-)já mám stejný názor, jen jsem si to chtěla potvrdit. Jen prosím ještě, proto jsem uváděla tu poznámku, že je v depozitu, nebude vlastně skutečně jezdit, tak jestli to lze i tak. děkuji a přeji pěkný den.
>
8. 1. 2019 8:49
Prosím o konzultaci následujícího postupu. OSVČ, plátce DPH má v obchodním majetku nákl.automobil, který využívá ze 100% ke své ekonomické činnosti. Má v plánu automobil prodat. Prodej bude s DPH - auto by pro účely DPH zůstalo součástí obchodního majetku, ale pro účely daně z příjmu by před prodejem provedl vyřazení. Příjem by tedy zdaňoval v §10 a odvedl by DPH. Bez soc. a zdr. poj.
Je tato varianta prosím takto možná? a ještě doplňuji, že příslušné auto bude po celou dobu v depozitu. Moc děkuji za názor.