Re: Přechod na Hospodářský rok
Pokud jde o první tvrzení, nejsem si jistá, dneska už se nemusí o změnu žádat, jen ji oznamovat. Oznamovat se musí ale tři měsíce před změnou, což by bylo (dle mých informací a potvrzení našeho FU) už koncem září. Je ale možné i to, že pokud je už po tomto termínu, požádáte FU a on souhlasí, je to v pořádku. Toto nevím. Pravda je, že v tom případě byste danili 24% a daňové přiznání byste podávali do 30/6/2006. My tuto změnu zrealizovali už loni a nemůžeme si ji vynachválit - v našem konkrétním případě přinesla velkou úsporu nejen kvůli nižším daním. Počáteční zmatky a nejistota se vyplatily.
Re: Přechod na Hospodářský rok
Děkuji za odpověd .dále mě zajímá je-li nějaký problém při Hosp.roce zavedeném od 1/6/2006-31/5/2007.První přechodné období může být 18 měsíců ?Čili od 1/12005-30/6/2006 ?
Děkuji
>>Na školení mi byla přednášejícím auditorem poskytnuta
>>tato informace:
>>Pokud se ještě v 12/2005 zažádá o změnu účetního
>>období čili o Hospodářský rok a FU to naší s.r.o.
>>povolí,budu uzavírat účetní rok za 1/2005-31/3/2006
>>čili bude
>>dlouhý 15 měcíců,HV bude zdaněn 24% a povinnost podat
>>danové přiznání je do 30/6/2006.
>>je to tak vše v pořádku ? Má někdo i praktickou
>>zkušenost ?
>>Děkuji Lenka
>
>Pokud jde o první tvrzení, nejsem si jistá, dneska už
>se nemusí o změnu žádat, jen ji oznamovat. Oznamovat
>se musí ale tři měsíce před změnou, což by bylo (dle
>mých informací a potvrzení našeho FU) už koncem září. Je
>ale možné i to, že pokud je už po tomto termínu,
>požádáte FU a on souhlasí, je to v pořádku. Toto nevím.
>Pravda je, že v tom případě byste danili 24% a daňové
>přiznání byste podávali do 30/6/2006. My tuto změnu
>zrealizovali už loni a nemůžeme si ji vynachválit - v
>našem konkrétním případě přinesla velkou úsporu nejen
>kvůli nižším daním. Počáteční zmatky a nejistota se
>vyplatily.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 12. 2005 13:18
Na školení mi byla přednášejícím auditorem poskytnuta tato informace:
Pokud se ještě v 12/2005 zažádá o změnu účetního období čili o Hospodářský rok a FU to naší s.r.o. povolí,budu uzavírat účetní rok za 1/2005-31/3/2006 čili bude dlouhý 15 měcíců,HV bude zdaněn 24% a povinnost podat danové přiznání je do 30/6/2006.
je to tak vše v pořádku ? Má někdo i praktickou zkušenost ?
Děkuji Lenka