Vyúčtování daní - nástpu během roku

• (neregistrovaný)

11. 1. 2019 8:19

Dobrý den,

prosím, pokud zaměstnanec nastoupil během roku 2018 a uplatňuje od dne nástupu děti, pak pokud máme uplatnit daňové zvýhodnění za celý rok, napíše, že žádá o dodatečně uplatnění zvýhodnění, nebo tím se myslí jen kdyby děti neuplatnil během roku? Jde mi o to, zda mám s nástupy dopodepisovat prohlášení k dodatečnému uplatnění z r. 2018 nebo ne.

Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 1. 2019 10:09

Líba (neregistrovaný)

Re: Vyúčtování daní - nástpu během roku
      On neměl před vámi žádného zaměstnavatele? Pokud ne, tak přinese potvrzení zaměstnavatele druhého poplatníka, že v té době neuplatňoval daňové zvýhodnění on.

• 11. 1. 2019 10:43

jkl (neregistrovaný)

Řeším nastavení programu na elektronický podpis. Potřebuji to právě souhrnně. Takže položky dodatečně ---znamená opravdu jen pokud to začne uplatňovat prvně u nás, bez ohledu jeho nástupu, nebo že byl na úřadu práce a máme doklad od partnera, že to neuplatňoval.

• 11. 1. 2019 10:46

jkl (neregistrovaný)

Jde mi o zaškrtnutí položek ve vyúčtování daní - je tam zvýhodnění dodatečně a pokud se zaškrtne, musí se vyplnit v prohlášení r. 2018 měsíce, za jaké se zvýhodnění uplatní dodatečně. Takže zda toto platí jen pokud se dítě u nás nikdy neuplatnilo či se takto to učiní pro každý nástup. Dřív to nebylo ve formulářích. Děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).