Re: mzdy - vyúčtování daně ze závis.činn
Děkuji. Přeplatek vznikl jak píšu výše, že jsme zaměstnanci každý měsíc vypláceli bonus + v lednu dostal vyplacen přeplatek na dani z "Výpočtu daně a daň zvýhodnění za rok 2017". Firmě tedy ve " Vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za rok 2018" vyšel přeplatek.Prosím o pomoc, jak požádat a na jaké formuláře. Děkuji.
Jak píšu výše - o bonus se žádá na tiskopisu, o přeplatek (vrácená daň, nejedná se o dodatečný bonus vzniklý v ročním zúčtování) se žádá volnou formou. Není na to tiskopis (žádáme o vrácení přeplatku na dani.... vzniklého z ročního zúčtování.....)
Už výše jsem psala, že §35 nemá tolik odstavců.
A taky jsem psala, že jedna žádost je na vyplacený bonus měsíční (žádáte měsíčně) a jedna žádost je na roční bonus - ten kterýv vznikl v ročním zúčtování. Podívejte se, jestli to máte v RZD za 2017 opravdu přeplatek daně nebo další bonus.
A v názvu té žádosti je to také napsáno - bonus vzniklý kdy.... (měsíční, z ročního zúčtování).
Souhlasím, že to je "vopičárna".
Tohle už se netýká původního dotazu, předpokládám.
Ano, o vyplacený bonus z výplaty za leden, který nepokryje dań sražená ostatním zaměstnancům žádáte žádostí o měsíční bonus, uvedené období leden.
Pokud máte celý rok vyplacené bonusy zaměstnancům vyšší než sražené daně - tak budete posílat 12 žádostí.
>>
>>>>>vzniklý
>>>>>v ročním zúčtování) se žádá volnou formou. Není na to
>>>>>tiskopis (žádáme o vrácení přeplatku na dani....
>>>>>vzniklého z ročního zúčtování.....)
>>>>
>>>>Děkuji moc. To je teda vopičárna. A prosím v tomto
>>>>případě použiji formulář §35 odst.9 nebo §35 odst.5.
>>>>Děkuji.
>>>
>>>Už výše jsem psala, že §35 nemá tolik odstavců.
>>>A taky jsem psala, že jedna žádost je na vyplacený
>>>bonus měsíční (žádáte měsíčně) a jedna žádost je na
>>>roční
>>Děkuji. Chápu tedy dobře, že budu muset při bonusu,
>>který vznikl v lednu poslat žádost za leden, bonus
>>který
>>vznikl v únoru poslat žádost za únor..........
>
>Tohle už se netýká původního dotazu, předpokládám.
>Ano, o vyplacený bonus z výplaty za leden, který
>nepokryje dań sražená ostatním zaměstnancům žádáte žádostí
>o měsíční bonus, uvedené období leden.
>Pokud máte celý rok vyplacené bonusy zaměstnancům
>vyšší než sražené daně - tak budete posílat 12 žádostí.
Děkuji asi jsem původní dotaz špatně formulovala. Takže 12 žádostí.
Nechávala jsem to na konec roku, že požádám jednorázoně, jedná se přibližně o 100,- Kč měsíčně.
V roce 2017 mám v RZD doplatek na dani, takže libovolný formulář.
V roce 2018 mám v RZD doplatek na bonusu, takže formulář bonus vzniklý z ročního vyúčtování RZD.
Je to tak prosím, děkuji moc za ochotu.
Pokud už podáváte vyúčtování daně 2018 a zároveň žádost o vrácení přeplatku:
-v roce 2018 jste měsíčně vypláceli bonus z vlastních prostředků + jste vrátili přeplatek na dani 2017 - napíšete 1 žádost o vrácení přeplatku z vyúčtování 2018. A zároveň, pokud už jste zaměstnanci provedla roční zúčtování za 2018 a vyšel mu bonus na dítě, podáte žádost o vrácení přeplatku dle §35d odst. 9.
Děkuji. Je to přesně jak píšete. Vyúčtování daně ze závislé činnosti 2018 jsme již poslali. Roční výpočet daně a daň. zvýhodnění zaměstnanci za rok 2018 uděláno, vyšel mu doplatek na bonusu. V roce 2017 mu vyšel přeplatek na dani.
Ta žádost o vrácení přeplatku z vyúčtování 2018, je na to extra formulář prosím ?
Pokud už máte podané vyúčtování, pak nejsou žádosti dle §35d potřeba, protože je vše jasné z toho vyúčtování. Tyto žádosti se podávají v případě, že je podáváte v průběhu roku. Např. ted byste provedla roční zúčtování za rok 2018, zaměstnanci by vyšel bonus celoroční, vyúčtování by se podávalo až v roce 2020, pak by šla žádost 35d odst. 9.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
11. 1. 2019 8:59
Dobrý den, prosím ve vyúčtování vznikl přeplatek na dani, mám prosím vyplnit žádost dle §35 odst.9 nebo §35 odst.5.
Firma má jednoho zaměstnance, kterému byl v měsících 1-12 /2018 vždy vyplácen bonus + v lednu přeplatek z Výpočtu daně a daňového zvýhodnění za rok 2017.
Prosím jakou žádost ? Děkuji.