Re: Dodanění životního pojištění
Moc Vám děkuji paní Jasná, to znamená, že i když jsem v roce 2007 neuplatnila odpočet, budu ho muset zdanit... dost nespravedlivé, ale co se dá dělat. Prosím Vás, a budu podávat daňové přiznání již za rok 2018, přestože mi platba na účet došla až 2019? Děkuji
V zákoně je napsáno, že dodanění se provádí, pokud bylo vyplaceno plnění nebo ukončena smlouva - tedy bych řekla, že jste podmínku daňového odpočtu porušila už předčasným ukončením smlouvy a dodanit musíte za rok 2018. Dodaníte 10 let zpětně, ale jen to co jste si uplatnila.
Moc vám všem děkuji. Ano smlouva byla předčasně ukončena, právě proto budu muset udělat daňové přiznání a dodanit. Jestli jsem to dobře pochopila, tak daňové přiznání podám za rok 2018, a dodaním roky 2008-2017. Ještě jednou vám moc děkuji za váš čas a rady. Přeji pěkný den a hodně sil. Hana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Maximální ceny pohonných hmot ve čtvrtek klesnou, určilo ministerstvo
Venkovské obchody budou moci získat od státu až 130 tisíc korun, startuje další výzva
Bizár Schillerové: Příspěvek na zábavu bude daňově výhodnější než na prevenci rakovin
Jednotné měsíční hlášení zaměstnavatelů se týká i jednatelů společností
Stát zveřejnil maximální ceny paliv. Od zítřka nesmí pumpy zdražit nad limit
Finanční správa začíná vracet peníze. Podívejte se, kdy vám dorazí
14. 1. 2019 8:42
Dobrý den, prosím Vás mohli byste mi poradit? K 31.12.2018 jsem zrušila životní pojištění, založené v roce 2006, na které jsem si od roku 2008 uplatňovala každý rok odpočet z částky 5.676,- Kč. Tuto částku x 10 let bych měla zdanit? Zaměstnavatel mi za celých 12 let nepřispíval. Výplata odbytného přišla na účet 7.1.2019, a tak ještě nevím, jestli mám daňové přiznání podat za rok 2018 nebo až za rok 2019. Předem vám moc děkuji za pomoc. Hana