RZD poplatnika FO 2018

• (neregistrovaný)

15. 1. 2019 10:14

Dobry den prosim zkusene o radu. Jsem na rodicovske dovolene, kterou pobiram v Nemecku, v CR mam byt ktery pronajimam, moc mi z toho nezbyde mesicne ale neco malo to je. Chtela bych si udelat RZD za 2018 konecne v CR jelikoz mam na byt uver - uroky z uveru odecist. Lze to prosim? Je to slozite na vyplneni v priznani? Z nemecka nic nedostanu skoro je to bida a uroky z uveru na byt v CR si tam odecist nelze.Dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 1. 2019 13:13

Líba (neregistrovaný)

Re: RZD poplatnika FO 2018
      RZD je roční zúčtování daní, které vám může udělat zaměstnavatel. U českého zaměstnavatele jste žádný příjem zřejmě neměla. Takže si podáte daňové přiznání. Možná vám sleva na poplatníka pokryje celou daň, takže úroky z úvěru nabudete mít stejně z čeho odečíst.

• 15. 1. 2019 13:33

ilo (neregistrovaný)

Děkuji za zprávu.V Nemecku zam-tel Rzd nedela.Tam musi kazdy zam-ec sam ci zaplatit poradce ktery to zpracuje. Jelikož uz 5 let v Cr prijem nemam krom prijmu z pronajimani bytu nevim zda by se mi vyplatilo v CR priznani podat.

• 15. 1. 2019 13:38

Líba (neregistrovaný)

Obávám se, že nejde o to, jestli se vám to vyplatí, ale jestli máte povinnost DP podat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).