Re: ZANEDBÁNÍ POVINNÉ VÝŽIVY
Pokud žena bude požadovat zpětně výživné, tak to soudce může respektovat. Výživné se dá určit zpětně 3 roky. Záleží na situaci. Např. jak dlouho jste dětem nepřispíval na výživu. Návrh na výživné je jedna věc a rozhodnutí o výši je druhá. Soudkyně musí přihlédnout k výdělku a vašim možnostem, tedy i k zdrav. stavu.
O snížení výživného může požádat vždy, když dojde ke změně poměrů.
Re: ZANEDBÁNÍ POVINNÉ VÝŽIVY
Uvědomte si, že to jsou Vaše vlastní děti, které máte vyživovat, a že jíst, oblékat se a uspokojovat další životní potřeby musí bez ohledu na Váš zdravotní stav a ochotu platit výživné. Jejich matka zřejmě nese všechny náklady sama, a je jen morálně spravedlivé, abyste dlužné výživné doplatil zpětně v určené výši. 4.000,-- na dvě děti je v současné době docela málo vzhledem k životním nákladům. Zachovejte se jako chlap a ne jako srab!!"
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
8. 12. 2005 20:30
DOSTAL JSE VYROZUMĚNÍ O PODÁNÍ OBŽLOBY OD SOUDU .PTÁM SE JAK MÁM JEDNAT NACO SI DÁT POZOR SOUD MI NAVRHNUL PLATIT ČÁSTKU 4000KČ NA DVĚ DĚTI A JÁ JSEM ZE ZDRAVOTNÍCH DŮVODŮ NEMOHL SEHNAT PRÁCI A TAK JSEM BYL VEDENÝ NA ÚŘADU PRÁCE DÁLI MĚ 4700 MĚSÍČNĚ TED SEM SI PRÁCI NAŠEL SÁM. LÉKAŘ VÍ ŽE MÁM NEMOCNÉ KRČNÍ OBRATLE A DĚLÁ MI TO POTÍŽE A PŘESTO DĚLAM I S S BOLESTMA SOUDKYNĚ SE PTALA MOJEHO LÉKAŘE NA MŮJ ZDRAVOTNÍ STAV A NÁLEZ JE PROKAZATELNÝ CT VYŠETŘENÍM .TAKY SE PTÁM JESTLI JSEM SI NEMĚL ZAŽADAT O SNÍŽENÍ VÝŽIVNÉHO U SOUDU IKDYŽ ŠLO POUZE O NÁVRHNUTOU ČÁSTKU U SOUDU MĚ TVRDILI JAK BUDU MÍT PRÁCI TAK MI URČÍ KOLIK BUDU PLATIT NA DĚTI A PŘESTO MÁM OBAVY NEVÍM JAKÝ JE POSTUP V MOJÍ SITUACI KDYŽ JSEM NEPŘEVÍŠIL ČÁSTKU 5000KČ JESTLI TO BUDU PLATIT POZADU A NEVÍM S ČEHO SE TO VYPOČÍTÁ JESLI S 5000 NEBO BUDU MUSET NÁVRH SOUDU 4000 DOPLÁCET ZPĚTNĚ TAK NEVÍM PORADTE PROSÍM MOCKRÁT DĚKUJI .