Re: nemoc po skončení pracovního poměru
Teď u nás nastala zrovna taková situace - pracovní poměr končí dnem 31.12.2005, normálně odhláška na OSSZ a ZP, s ELDP musíte počkat, až ukonční pracovní neschopnost - neschopenku doručí ještě Vám, doba po skončení pracovního poměru do ukončení pracovní neschopnosti se píše do ELDZ na následující řádek - tuším označení 0N+, my jsme malá organizace, takže spolu s odhláškou na OSSZ jsem tam dala i zápočtový list, který mu oni po ukončení PN potvrdí a pošlou na adresu.
Zdravotní pojišťovně se také hlásí a to, že jeho pracovní neschopnost po ukončení PP dále trvá a pak také, kterým dnem PN skončila.
Na ÚP se může hlásit až po ukončení pracovní neschopnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 12. 2005 15:12
Prosím poraďte - jak by to bylo pokud zaměstnanec má podepsanou dohodu o rozvázání pracovního poměru k 31.12.2005 - a byl by třeba od 28.12.2005 nemocný. Myslím si že dohoda platí já ho odhlásím na OSSZ a na zdrav. pojišť., ale nevím jak ho evidovat dál, když bude nemoc pokračovat do dalšího roku - a zda není nějaký problém když se bude 2.1.2006 hlásit na úřadu práce. Nevím si rady - jak to bude s ELDP??????