Re: Roční zúčtování - prosíííím
Děkuji za informace. Automaticky jsem předpokládal a, že to musím poslat na úřad.
Takže jen udělám výpočet a ten včetně všech podkladů založím.
Zálohy si můžu snižovat i v průběhu několika měsíců? Obávám se, ze zalohy stejně stačit nebudou, tak asi zažádám. Asi na to mají speciální formulář, že?.
Ještě jednou moc děkuji.
Snižovat zálohy můžete celý rok.
Formulář je pouze na vyplacený bonus v rámci RZD. Na vratku daně není.
Najdete na daňovém portálu.
Moc děkuji za vysvětlení. Daňový bonus tu nebude, takže o nic žádat nebudu a jen si v průběhu roku snížím zálohy.
Jen ještě tak ze zajímavosti, pokud vrátím zaměstnanci daně z ročního zúčtování a v dalším roce budou třeba všechny zálohy nulové, tudíž si nebudu mít co snížit, tak kdo zaměstnavateli vrátí částku, kterou on vyplatil zaměstnanci? To se asi řeší až zase ve vyúčtování další rok, že?
Potřebovat to teď sice nebudu, ale celkem mi to vrtá hlavou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
30. 1. 2019 18:13
Dobrý den,
letos mám úplně poprvé provést roční zúčtování zaměstnanci. Klasické vyúčtování už mám hotové, ale vždy si zaměstnanci dělali daně sami, ale letos už budu mít premiéru, proto prosím o radu.
Od zaměstnance už mám všechna potvrzení i podepsanou žádost o RZ. Výpočet samotné daně bude snadný, ale nějak nevím jaké formuláře použít - co všechno je potřeba pro FÚ vyplnit. Narazila jsem na formulář "Výpočet daně a daňového zvýhodnění...." ten nejspíš bude potřeba, ale nevím jestli i něco dalšího.
A pokud budu zaměstnanci něco vyplácet, jak si zažádám, aby mi to FÚ vrátil?
A ještě poslední dotaz v jakém formátu lze RZ podat? Všechny dokumenty jsem zatím vyplňovala přes elektronické podání a posílala datovkou, ale tyto dokumenty tam asi nenajdu. Nevíte jestli akceptují i formát pdf?
Moc prosím o radu. Předem děkuji L.