Re: dohoda o provedení práce
Pokud je příjem zdaněn 15 %, jedná se o srážkovou daň, která je definitivní a už se nikde nezohledňuje. Tento příjem tedy nikde neuvádíte.
Pokud se jedná o zálohu ve výši 20 %, je ve vašem zájmu tento příjem uvést do daňového přiznání a zaplacená záloha vám bude započtena na celkovou daňovou povinnost.
Re: dohoda o provedení práce
to ani není tak ve vašem vlastním zájmu,jako spíš vaše povinnost podat daňové přiznání, pokud je sražena 20% zálohová daň a měl jste souběžné příjmy. Nezažádáte o roční zúčtování daně u svého zaměstnavatele, vyžádáte si potvrzení o sražených zálohách na dani a podáte daňové příznání typu "A" na fin.úřadě. Ale ne všichni to dělají :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
9. 12. 2005 17:56
Mám dotaz. Čas od času udělám nějakou práci na dohodu o provedení práce. Mimo to jsem zaměstnám (u jiné společnosti) na hlavní pracovní poměr. Společnost pro kterou delam na dohodu mi odměnu daní 15(20)%. Musím práci na dohodu přiznávat v daňovém přiznání které mi doposud vyřizoval zamestnavatel HPP? Děkuji za odpověď.