Re: povinný podíl zaměstnanců se ZPS
Do přepočteného počtu ho započítám, to chápu. Vypočítám si roční přepočtený počet zaměstnanců (ze všech prac.poměrů v 2005) a vyjde mi číslo 308,23. Povinný podíl 4 % tedy je 12,32 osob se ZPS, které by jsme měli zaměstnávat. A jde mi o to zda těch 12 osob máme mít aktuálně v době výpočtu v prac,poměru nebo zda těch 12 osob jsme měli zaměstnávat v průběhu roku 2005. Asi nad tím moc dlouho přemýšlím a tak do toho zabředávám, ale jde mi o to zda jsme povinný podíl splnili tím, že nyní máme 11 osob se ZPS a v roce 2005 jsme zaměstnávali další dvanáctou, která však již skončila.
Re: povinný podíl zaměstnanců se ZPS
Vy si musíte hlavně spočítat přepočtený stav i těchto zaměstnanců. Úplně stejným způsobem, jakým spočítáte přepočtený stav pracovníků ,kteří byli v r.2005 zaměstnáni.
Tento přepočtený porovnáte s plánovaným podílem, pokud Vám vyjde nižší, než je povinný podíl, platíte sankci.
Z vašeho dotazu na tu 12. zaměstnankyni ,která již skončila, vyplývá,že nemůže být započtena celá,takže jestli ostatních 11 dělalo celý rok a na plný úvazek, tak vám nemůže vyjít 12 osob,ale méně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
12. 12. 2005 13:42
Přemýšlím nad povinným podílem zaměstnanců se ZPS, které by jsme měli zaměstnávat. Když v lednu spočítám povinný podíl 4% a vyjde mi 12,32 zaměstnance, znamená to že máme mít v pracovním poměru 12 osob se ZPS nebo do toho počtu mám počítat i ty zaměstnance se ZPS, kteří v průběhu roku 2005 skončili prac.poměr (protože do výpočtu přepočteného počtu zam. se započítají)? Prosím o radu. Máme v současné době jen 11 zaměstnanců se ZPS v prac.poměru, jeden (byl by dvanáctý) v září skončil, a tak nevím zda povinný počet zaměstnanců se ZPS, které by jsme měli zaměstnávat, splníme.