Re: moc prosím-srážky ze mzdy
zkušenost mám,vztekám se stejně ale tuto povinnost máte...pokud je k žádosti o provádění splátek přiložena fotokopie jeho smlouvy se společností s tím,že je v textu větička,že souhlasí s prováděním srážek v případě neplacení, je to již povinnost zaměstnavatele srážet,pokud by jste neprováděli,tak mohou požadovat úhrady od vás,podařilo se to těm splátkovým společnostem dostat do zákona...byla jsem se také informovat u právníka...nic s tím nenaděláme...
Re: moc prosím-srážky ze mzdy
náš právník se odvolal, proběhlo soudní jednání, bylo to na dobré cestě, ale bohužel dal výpoěď a je v čudu, takže se naše společnost sice soudí, ale ten, kdo to začal už není, kdyby bylo něco nového, ozvu se, ale nebojím se toho :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 9:45
Zaměstnanec uzavřel smlouvu o revolvingovém úvěru a nezaplatil dvě splátky. Došel nám dopis od věřitele, že jsme povinni provádět zaměstnanci srážky ze mzdy. Jsme opravdu povinni jim to zajistit, když jsme v původní smlouvě nic takového nepodepsali? Smlouva je pouze mezi věřitelem a naším zaměstnancem a je tam sice zmíněna tato naše povinnost, ale my jako zaměstnavatel jsme o tom vůbec nevěděli.
Předem moc děkuji. Nemám s tím žádnou zkušenost.