Re: PPna dobu určitou
Já s tímto právním názorem nesouhlasím. Přechodné ustanovení říká jasně, že pracovní poměry, uzavřené před před platností novely, se řídí dosavadními předpisy. I když je ten pracovní poměr prodlužován, stále se jedná o tentýž pracovní poměr, který byl uzavřen před platností novely. A na ten se vztahuje předpis, který platil do novely, tzn. nebylo dvouleté omezení.
A kromě toho, v dotazu se říká, že byla přijata jako zástup za MD. Na tyto zástupy se dvouleté omezení také nevztahuje, i když se jedná o poměr uzavřeny po novele.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 9:57
http://www.hledampraci.cz/pracovni-pravo/doba-urcita-opakovane-uzavirani.php
Otázka pro právní por.: Byla jsem přijata do zam. jako zástup za MD na dobou určitou 1 roku. Doba určitá mi byla poprvé prodloužena o 7 měsíců. Od nástupu v 9/02 mi byla doba určitá změněna už podruhé, tentokrát do r.2006.
Váš zam. Vám může PP prodloužit ještě vícekrát, nicméně nasčítaně nesmí již doba od prodloužení po novele zákona překročit lhůtu 2 let. Ve Vašem případě to znamená, že Váš PP může být sjednán už maximálně do roku 2008 a dále převeden na dobu neurčitou.
Jak tomu tedy rozumnět?
Pokud se jedná o prodloužení po 1.3.2004 od tohoto prodloužení se počítají 2 roky?
Když byla uzavřena PS před 1.3.2004 do 31.12.2005, tak následující prodloužení může trvat do 31.12.2007 ?
Vysvětlí mi to někdo prosím, prosím?