Re: Pobírání starobního důchodu
Požádejte si o důchod od data, kdy splňujete nárok.K tomu můžete pobírat mzdu bez omezení.
Započítává se Vám celý rok 2005. V případě pokračování p.p.bez žádosti o důchod máte pak zvýšený důchod za každých 90 kal.dnů
navíc.
Je to tak zanedbatelné, že pokud máte místo jisté i po nástupu do důchodu, tak se to nevyplatí.Musíte však dosavadní pr.pom. ukončit
( nejlépe a nejrychlejí dohodou) a uzavřít pr.pom. nový na dobu určitou nejdéle však na dobu l roku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 10:19
Dobrý den,
dnem 5.3.2006 budu splňovat nárok pro pobírání starobního důchodu, mám možnost však dále pracovat na tom stejném místě na plný úvazek.
CO je pro mne lepší, o důchod si k tomuto dni zažádat a pobírat ho spolu se mzdou, nebo ještě nějakou dobu pracovat bez pobírání starobního důchodu?
A odkdy se důchody přepočítávají - vždy po ukončení celého roku nebo např. i vždy po pololetích?
Děkuji