Re: daň z nemovitosti - kdy daňové přizn
Ale v zákoně o dani z nemovitostí se říká, že se základ počítá vždy ze stavu k 1.1. a ke změnám v průběhu roku se nepřihlíží... z toho jsem vycházela ve svém předpokladu, že budeme podávat daňové přiznání až za rok 2006. Máte s tím vlastní zkušenosti? Předem se omlouvám, že se tak ptám, ale tady často odpovídají anonymové, které čerpají z JPP (jedna paní povídala)...
Daňové přiznání budete podávat v lednu 2006 - dle stavu k 1.1.2006 § 10 Zákona 338/1992 Sb.- ale nemám u sebe formulář je-li rozhodující datum podání návrhu na vklad nebo datum zápisu nebo jiné datum.
>>>>>Firma zakoupila nemovitost v 12/05 (datum podání
>>>>>návrhu na vklad). Za jaké období bude podávat daňové
>>>>>přiznání z daně z nemovitostí? Já si myslím, že až za
>>>>>2006,
>>>>>tj. do 31.01.07, ale nejsem si tím 100% jistá (ještě
>>>>>jsem to nedělala).
>>>>>Předem děkuji za odpovědi.
>>>>
>>>>Daňové přiznání budete podávat v lednu 2006 - dle
>>>>stavu k 1.1.2006 § 10 Zákona 338/1992 Sb.- ale nemám
>>>>u
>>>>sebe formulář je-li rozhodující datum podání návrhu
>>>>na
>>>>vklad nebo datum zápisu nebo jiné datum.
>>>
>>>Do 31.1.2006 se podává daň přiznání na rok 2006 a
>>>splatné je 30.4.2006.
>>
>>Děkuji moc za odpověď, neuvědomila jsem si, že se
>>podává na zdaňovací období a ne za zdaňovací období.
>To znamená za období kdy bylo zaplaceno, nebo přijato?
Nechápu nač se ptáte. Daň z nemovitosti platí vlastník. Jestli nemyslíte Daň z převodu z nemovitosti - tu platí ten kdo prodal,.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 10:40
Firma zakoupila nemovitost v 12/05 (datum podání návrhu na vklad). Za jaké období bude podávat daňové přiznání z daně z nemovitostí? Já si myslím, že až za 2006, tj. do 31.01.07, ale nejsem si tím 100% jistá (ještě jsem to nedělala).
Předem děkuji za odpovědi.