Re: Potvrzení ZL druhého z popl.
Moje odpověď je pořád stejná, vy to neřešte, je to věc účetní zaměstnavatele.
Potvrzení musí být vystaveno podle toho, jak bylo dítě uplatňováno. Takže p. Jasná má pravdu.
Pokud si přítel podává přiznání, tak tam on pořadí změnit nemůže, protože druhé dítě není jeho (ani to není Váš manžel).
POkud chcete dostat jedno dítě na pozici 2. dítěte (za jeden měsíc), musela byste podat přiznání i Vy.
>>>>>>>>Dobrý den, prosím o pomoc, k DP přítele potřebuji
>>>>>>>>toto
>>>>>>>>potvrzení, ale nevím, jak v mém případě má vypadat. Z
>>>>>>>>předchozího vztahu mám dceru, kterou jsem si do
>>>>>>>>11/2018 uplatňovala, od 12/2018 jsem na mateřské
>>>>>>>>dovolené
>>>>>>>>se synem, kterého mám s přítelem. Teď nevím, jak to
>>>>>>>>má
>>>>>>>>v potvrzení být uvedeno, má tam být dcera a u ní v
>>>>>>>>prvním sloupku 1 a na druhém řádku syn a u něho na
>>>>>>>>prvním
>>>>>>>>řádku také 1? Přítel má syna v pořadí 1 a já měla
>>>>>>>>dceru také v pořadí 1. Děkuji za odpověď, doufám, že
>>>>>>>>jsem
>>>>>>>>to napsala srozumitelně.
>>>>>>>
>>>>>>>Nevím, proč to řešíte. Potvrzení nevystavujete vy,
>>>>>>>ale
>>>>>>>váš zaměstnavatel. Ten jistě ví, jak vyplnit.
>>>>>>Ve firmě je nová účetní a bohužel neví.
>>>>>
>>>>>Moje odpověď je pořád stejná, vy to neřešte, je to
>>>>>věc
>>>>>účetní zaměstnavatele.
>>>>A co když mi to odevzdá špatně? Chtěla bych mít
>>>>jistotu, že je to dobře, pomůžete mi, prosím?
>Potvrzení musí být vystaveno podle toho, jak bylo dítě
>uplatňováno. Takže p. Jasná má pravdu.
>
>Pokud si přítel podává přiznání, tak tam on pořadí
>změnit nemůže, protože druhé dítě není jeho (ani to není
>Váš manžel).
>POkud chcete dostat jedno dítě na pozici 2. dítěte (za
>jeden měsíc), musela byste podat přiznání i Vy.
Nikdo zde neví, co jste uvedla do Prohlášení poplatníka daně, podle kterého se bude Potvrzení zaměstnavatele druhého z poplatníků pro uplatnění nároku na daňové zvýhodnění pro účely podání daňového přiznání vyplňovat. Uvádíte, že jste uplatňovala daňové zvýhodnění na dceru do 11/2018. Pak jste do 12/2018 daňové zvýhodnění na dceru v Prohlášení zrušila? Požádala jste o roční zúčtování daně za rok 2018 s tím, že dcera má být jeden měsíc považována za druhé dítě v pořadí a jedenáct měsíců za první dítě v pořadí? Tohle všechno víte pouze Vy a mzdová účetní. Proto nelze na dálku poradit.
Děkuji vám za odpovědi. Syn se narodil 11.12.2018 (o měsíc dříve).Nic jsem si v prohlášení nerušila, blbě jsem to napsala, pouze jsem neměla příjem jen MD, takže jsem neměla z čeho uplatňovat. DP si dělat budu, takže dceru tam mám uvést jako 2 v pořadí v měsíci 12? Úplně jsem se do toho zamotala :(
Ve svém přiznání uvedete dceru jako 1. 12 měsíců a syna jako 2. 1 měsíc. Přepokládám, že Váš celkový hrubý roční výdělek byl aspoň 73200 Kč. A přítel, jestli v zaměstnání uplatnil syna v prosinci, ho v přiznání neuplatní a tím pádem tu daň (kterou měl nižší o slevu na dítě) doplatí (anebo vrátí bonus, pokud ho dostal).
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
1. 3. 2019 8:12
Dobrý den, prosím o pomoc, k DP přítele potřebuji toto potvrzení, ale nevím, jak v mém případě má vypadat. Z předchozího vztahu mám dceru, kterou jsem si do 11/2018 uplatňovala, od 12/2018 jsem na mateřské dovolené se synem, kterého mám s přítelem. Teď nevím, jak to má v potvrzení být uvedeno, má tam být dcera a u ní v prvním sloupku 1 a na druhém řádku syn a u něho na prvním řádku také 1? Přítel má syna v pořadí 1 a já měla dceru také v pořadí 1. Děkuji za odpověď, doufám, že jsem to napsala srozumitelně.