Re: Výše obratu pro účetnictví
>>Dobrý den, prosím o radu, vedu DE, za rok 2004 mám
>>příjmy za
>>zdanitelná plnění dez DPH ve výši 14, 8 milionu. V
>>tomto roce jsem musel na krátký čas vložit do
>>pokladny
>>400 tisíc Kč. Myslím, že vložené prostředky se do
>>obratu
>>nezahrnují - v příjmech za zdanitelná plnění jsem je
>>nezahrnul. Prosím o názor nebo radu. Nerad bych
>>udělal
>>při výpočtu obratu chybu. Z výše uvedeného vyplývá,
>>že
>>zahrnutí nebo nezahrnutí vkladu má rozhodující vliv
>>na
>>to, zda budu či nebudu muset od 1.1. 2005 vést
>>účetnictví. Předem děkuji.
>>Petr
>
>Pro stanovení hranice pro povinost PÚ je rozhodující
>obrat / tržby bez DPH /. Osobní vklad nikoli.
>Taky petr
Re: Výše obratu pro účetnictví
od 1.1.2005 by jste se stal účetní jednotkou a účtovat v PÚ by jste započal od 1.1.2006 za předpokladu , že Váš obrat by byl roven nebo větší jak 15mil Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 11:30
Dobrý den, prosím o radu, vedu DE, za rok 2004 mám příjmy za
zdanitelná plnění dez DPH ve výši 14, 8 milionu. V tomto roce jsem musel na krátký čas vložit do pokladny 400 tisíc Kč. Myslím, že vložené prostředky se do obratu nezahrnují - v příjmech za zdanitelná plnění jsem je nezahrnul. Prosím o názor nebo radu. Nerad bych udělal při výpočtu obratu chybu. Z výše uvedeného vyplývá, že zahrnutí nebo nezahrnutí vkladu má rozhodující vliv na to, zda budu či nebudu muset od 1.1. 2005 vést účetnictví. Předem děkuji.
Petr