Dobrý den, první polovinu roku 2018 (tj. leden - červen) jsem studovala a k tomu měla pracovala na DPP u jednoho zaměstnavatele s příjmem 10 000 a podepsaným růžovým papírem, tj. daně jsem neodváděla. Od července jsem ukončila studium a nastoupila do řádného zaměstnání, ale k tomu jsem měla i vedlejší výdělečnou činnost na živnosťák ("platný" až od toho července). Daňové přiznání si tedy vyplňuji sama a mám problém s první polovinou roku, kdy jsem měla status studenta a po vyplnění tohoto příjmu do daňového přiznání, mi ho to "zdaní", tedy hlásí, že budu muset daň doplatit. Což je ale nesmysl, za popsaných podmínek jsem příjem danit nemusela (studentka a všechny ostatní podmínky splněny). Musím tedy uvádět tento příjem do daňového přiznání, nebo nebude problém ho vynechat? Děkuji, Kateřina
3. 3. 2019 15:32
Dobrý den,
první polovinu roku 2018 (tj. leden - červen) jsem studovala a k tomu měla pracovala na DPP u jednoho zaměstnavatele s příjmem 10 000 a podepsaným růžovým papírem, tj. daně jsem neodváděla. Od července jsem ukončila studium a nastoupila do řádného zaměstnání, ale k tomu jsem měla i vedlejší výdělečnou činnost na živnosťák ("platný" až od toho července). Daňové přiznání si tedy vyplňuji sama a mám problém s první polovinou roku, kdy jsem měla status studenta a po vyplnění tohoto příjmu do daňového přiznání, mi ho to "zdaní", tedy hlásí, že budu muset daň doplatit. Což je ale nesmysl, za popsaných podmínek jsem příjem danit nemusela (studentka a všechny ostatní podmínky splněny). Musím tedy uvádět tento příjem do daňového přiznání, nebo nebude problém ho vynechat?
Děkuji,
Kateřina