Re: Nemocenská vs. hospitalizace v nemoc
protože v nemocnicích se nic(alespoň v některých) v myšlení lidí nezměnilo - opravdu je důležité donést pouze lístek k posl.dni v měsíci a ten vystavuje ten lékař, u kterého jste ten poslední den v měsíci v léčení, pokud by jste byla v nemocnici i k posl.dni tak by vám ho vystavila nemocnice a bez něj by vám nebyly vyplaceny nem.dávky za ten měsíc ale až za další měsíc...
Nelamte si s tím hlavu. Potvrzení o trvání neschopnosti (tzv. lístek na peníze) se vystavuje, pokud nemoc přechází z měsíce do měsíce a je to potvrzení o tom, že nemoc stále trvá. Lékař v nemocnici běžně vystavuje tento lístek na peníze, na kterém potvrzuje, do kdy jste tam byla, což znamená, že k tomu dni jste stále nemocná. On Vám dá zkrátka potvrzení do dne, o kterém ví, že jste nemocná a jestli Vám pak obvoďák vystaví další potvrzení nebo uschopnění, to už není jeho věc. Pokud Vám pak obvoďák vystaví k pozdějšímu dni další lístek na peníze, je ten z nemocnice k ničemu, protože ten od obvoďáka má pozdější datum v tom měsíci a nemocenské dávky Vám budou vyplaceny k tomu datu. Pokud byste se náhodou třeba k obvoďákovi nedostala a stále marodila, pak by se použil ten lístek na peníze z nemocnice a nemocenské dávky by byly zatím vyplaceny k datu, které potvrdila nemocnice. A až byste pak zase přinesla další lístek nebo rovnou uschopnění, nemocenské dávky by byly doplaceny.
jestli se ještě v nemocnici nedomnívají, že tak jako to bylo kdysi v dávné minulosti, po dobu hospitalizace byly vypláceny DNP jen z poloviny.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 12:21
Dobrý den, jsem dlouhodobě v PN a byla jsem 4 dny hospitalizována v nemocnici. Při propuštění jsem dostala potvrzení o hospitalizaci s tím, abych ho doručila zaměstnavateli, což jsem učinila. Bylo mi řečeno, že jsem ho doručila zbytečně, že jim stačí lístek na peníze od doktora. Jsem z toho zmatená. Z jakého důvodu mi potvrzení v nemocnici vystavili? Děkuji za odpovědi mého poněkud zmateného dotazu.