dobrý den,
to jsem nějak pochopila ale v tom Přehledu pro PSSZ (mám příjem 163 405,- odečtu výdaje 60%)...kolik mi má tedy vyjít doplatek SP? Protože pokud uvedu řádek 26 12měsíců hlavní činnost vyjde mi něco jiného pokud uvedu jak na řádku 26 a 27 12 měsíců (a vyjde mi jiná částka)....je to možné? děkuji moc N
Nemam ten prehled ted k nahlednuti, takze mi cisla radku nic nerikaji. Pri Vasich prijmech budete platit povinne minimum. Takze vypocteny vymerovaci zaklad bude nizsi nez urceny. Podivejte se do pokynu k vyplneni.
Zaklad dane - z toho vychazi vypocet - je prijmy minus vydaje.
Doplatek vyjde podle toho, kolik jste v prubehu roku platila. Povinne minimum bylo cca 2 tis/mesic.
Protože máte nízký vyměřovací základ a na ř.27 uvádíte počet měsíců, po které byla SVČ skutečně vykonávana. Jestli jsem to správně pochopila, letos jste činnost zahájila. Tzn. záleží, zda ji skutečně vykonáváte od začátku roku nebo až od toho května, proto vám vznikne ten rozdíl. Záleží, co jste uvedla v oznámení o zahájení SVČ - den, kdy jste fakticky začala vykonávat SVČ, nikoliv pouze vznik oprávnění - živ.list. Pokud jste v oznámení uvedla, že zahajujete již v lednu, pak byste na ř.26 i 27 opravdu měla mít těch 12 měs.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
8. 3. 2019 12:19
Dobrý den,
mám živnost celý rok 2018, pečuji o dítě do 7let...příjem cca 100 000,- Kč administrativní činnosti....prosím v přehledech pro ZP a SP budu mít činnost jako hlavní je to tak? Faktury jsem vystavovala v období 5-12/2018, živnost mám celý rok, prosím co uvádím v Přehledu pro PSSZ na řádku 27, to samé co v řádku 26? Nějak mi to vychází strašně moc......děkuji Vám Naty