Nevím, jestli je to služba ve vztahu k nemovité věci, nebo normální služba, to jsou dva samostatné režimy
Dík za odpověď, jedná se o montáž nového resp. opravy a modernizace výrobní linky, která je pevně spojená s budovou. Právě nad tím jsem se zasekl. Prostě náše resp. slovenská firma zajišťuje komplet dodávku na klíč, ten můj klient je jeden z montérů a účtuje to do Čech nebo na Slovensko - vždy plátci. Podle § 9 by mělo být plnění v Čechách nebo na Slovensku. Takže já si myslím, že zde by se to mělo fakturovat s 21 % DPH a na Slovensko bez DPH s tím, že by se to dalo ř. 21 DPH a samozřejmě souhrnné hlášení
On ten § 10 mi spíše hraje na stavbu, tam je to vybavení té stavby. Je sice pravda, že součástí prací mého klienta je samozřejmě klimatizace, přívod vody, páry, elektřiny.... Takže byste dávala EU dodávka do ř. 21 a non EU do ř. 26? a souhrnné hlášení u všech co jsou do EU i i když příjemce služby česká firma?
Díky za trpělivost, vzhledem k regionálním výkladům budu montéra přihlašovat k plátcovství, tak se asi dohodnu se správcem daně, jak si to představuje :-) Poslední elektronická debata se správkyní DPH při fúzi a kráceném odpočtu za budoucí I. kvartál byla natolik výživná, že bych tam klidně napsal že všechno dlužím osobně a zaplatím v mušlích kaori :-)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
11. 3. 2019 10:17
Dobrý den a hezký klidný týden
Omlouvám se, určitě to tady bylo mnohokrát, ale jak s DPH za montáž strojního zařízení v EU a mimo EU když je toto subdodávka pro českého nebo slovenského finálního dodavatele? Tedy:
1. faktura na českého plátce za práce v EU,
2. faktura na českého plátce za práce mimo EU,
3. faktura na slovenského plátce za práce v EU,
4. faktura za slovenského plátce za práce mimo EU.
Přo googlování mi pořád naskakují řešení nějaké marketingové aktivity a ty jsou pro účetní českého zámečníka velmi podnětné. Prosím nikoliv odkazy na zákon, ale zda je tam RCH nebo vyčíslení.
Dík a hezký týden s DPPO, DPFO, DPH a brzy daní vybíranou srážkou