Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 14:26
Zálohová faktura za plnění roku 2005 byla zaplacena v roce 2004, v roce 2004 rovněž dodavatel vystavil daňový doklad na přijatou platbu, DPH jsme si nárokovali. Částka zálohy je zaúčtovaná na účtu 314.
Dodavatel však v roce 2004 vystavil vyúčtovací fakturu, tuto jsme však neobdrželi. Plnění se vztahovalo k zveřejnění v katalogu firem v roce 2005. Předpokládali jsme (jsem si jistá, že jsem s některým z pracovníků dodavatele mluvila a ten mi to sdělil), že k samotnému vyúčtování dojde až v roce 2005. Nyní mi po urgenci dodavatel zaslal fakturu, kde je vystavení v roce 2004.
Jak mám postupovat? Služba se vztahuje do roku 2005, na účtu záloh platba zaúčtovaná je v roce 2004. Správně jsme měli fakturu zaúčtovat (pokud bychom o ní věděli a měli ji) 381/321 a v roce 2005 518/381. Co kdybych zaúčtovala 518/314 přes interní doklad?
(jedná se o částku 15 tisíc Kč, obrat firmy byl 50 milionů)