Re: Co vše bude potřeba?
1. prostudovat si živ.zákon-§ 2 co je živnost,§ 5,6,a 7, kdo může podnikat a jaké musí splňovat podmíky, paksi sám rozhodnete, jakou činnost chcete provozovat a najdete si v přílohách živ.zákona, zda je to činnost vázaná nebovolná, zda musíte splňovat nějaké podmínky jen obecné nebo speciální-u koncesovaných), potřebujete výpis z rejstříku trestů a další doklady, to Vám vše řeknou na živ.úřadě podle Vašeho bydliště, kde si vyzvednete žádost a tiskopis Prohlášení, vyplníte a ohlásíte živnost nebo požádáte o vydání nebo koncese, ale to Vám tam vše vysvětlí.
dále pak registrace na OSSZ, ZP a FÚ.
Pro Vás by asi připadala v úvahu volná živnost, č. 93 - Poskytování software a poradenství v oblasti SW a HW,případně ještě č.95 - Zpracování dat, služby databank, správa sítí, sežeňte si přílohu ŽZ Volné živnosti a tam je to podrobně popsáno, co vše obsahuje každá živnost.
pájaporadce
Re: Co vše bude potřeba?
>>Zdravím všechny, v současné době jsem stále student
>>ale ve stylu smlouvy o dílo mám již slušné zkušenosti
>>s
>>tvorbou webových stránek elektronických obchodů atp.
>>Chtěl bych si v nejbližší době zařídit živnost.
>>Poraďte
>>prosím, co všechno bude potřeba pro vydání
>>živnostenského listu, popř. pokud je k živnosti tohoto
>>odvětví
>>potřeba neco speciálního.
>>
>>Za odpovědi předem děkuji
>>Lukáš H.
>
>1. prostudovat si živ.zákon-§ 2 co je živnost,§ 5,6,a
>7, kdo může podnikat a jaké musí splňovat podmíky,
>pak si sám rozhodnete, jakou činnost chcete provozovat a
>najdete si v přílohách živ.zákona, zda je to činnost
>vázaná nebo volná, zda musíte splňovat nějaké podmínky
>jen obecné nebo speciální- např.u koncesovaných), potřebujete
>výpis z rejstříku trestů a další doklady, to Vám vše
>řeknou na živ.úřadě podle Vašeho bydliště, kde si
>vyzvednete žádost a tiskopis Prohlášení, vyplníte a
>ohlásíte živnost nebo požádáte o vydání koncese, ale to
>Vám tam vše vysvětlí.
>dále pak registrace na OSSZ, ZP a FÚ.
>2. Pro Vás by asi připadala v úvahu volná živnost, č. 93
>- Poskytování software a poradenství v oblasti SW a
>HW,případně ještě č.95 - Zpracování dat, služby
>databank, správa sítí, sežeňte si přílohu ŽZ Volné živnosti a
>tam je to podrobně popsáno, co vše obsahuje každá
>živnost.
>pájaporadce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
13. 12. 2005 17:32
Zdravím všechny, v současné době jsem stále student ale ve stylu smlouvy o dílo mám již slušné zkušenosti s tvorbou webových stránek elektronických obchodů atp. Chtěl bych si v nejbližší době zařídit živnost. Poraďte prosím, co všechno bude potřeba pro vydání živnostenského listu, popř. pokud je k živnosti tohoto odvětví potřeba neco speciálního.
Za odpovědi předem děkuji
Lukáš H.