Nepíšete, na jaký účel byl úvěr poskytnutý. Pro splnění podmínek pro odpočet úroků z úvěru se musíte podívat do § 15 odst 3 a 4.
S adresou v daňovém přiznání to vůbec nesouvisí. Tam napíšete adresu, kde máte hlášené trvalé bydliště. Pokud splňujete podmínky pro odpočet úroků - tak bych dala jako přílohu pouze potvrzení o úrocích. Případné další přílohy by si FÚ vyžádal.
Dobrý den, moc děkuji za reakci. Náš daňař mi zase řekl, že tam mám napsat adresu, kde opravdu bydlím, že je trvalé bydliště nezajímá (vzhledem k tomu, že obě bydliště jsou stejné město, tedy stejný Fú). Tak jsem napsala skutečnou adresu, to je dům, na který mám nově hypotéku a přiložila jsem potvrzení o úrocích a výpis z katastru....a doufám, že to bude ok
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
26. 3. 2019 10:40
Dobrý den, prosím o radu. Chci si uplatnit úroky z hyp. úvěru v DP, v domě bydlím od října, je napsaný na mne a jsem jedinná ve smlouvě o úvěru. Nemám ale v domě zatím trvalé bydliště. Jakou adresu mám napsat do DP..? Do řádku 12 trvalé bydliště a do 19 skutečnou adresu? A co mám všechno přiložit k DP(posílám to přes DS)? Stačí jen Potvrzení o úrocích nebo je třeba i výpis z katastru, příp. smlouva s bankou? Děkuji.