Dobrý den. Prosím o radu zkušené. Jsme příspěvková organizace - sportovní oddíl a naše příjmy (vynosy)jsou pouze příspěvky, dotace a dary. Výdaje (naklady) máme na údržbu sportovniho areálu. V roce 2018 jsme měli výdaje vyšší než příjmy. Dočetla jsem se,že u PO nelze vykázat ztrátu v daňovém přiznání. Mám uvést HV 0, osvobozene příjmy - příspěvky, dary a dotace a do této výše mám uvést i výdaje? Moc děkuji.
HV musíte uvést tak jak je v účetní závěrce.
V DP vyloučíte příjmy podle §18a a osvobozené, vyloučíte všechny související výdaje. Tím se dostanete na nulový základ daně. Jen mi není jasné, čemu říkáte příspěvky (asi to nejsou členské příspěvky).
Tak to si nejsem jistý, slyším poprvé, že příspěvková organizace má stanoveny členské příspěvky!?
Ale v tom případě by se na vás nevztahovalo sovobození podle §19a.
Snad se někdo ozve.
27. 3. 2019 8:41
Dobrý den. Prosím o radu zkušené. Jsme příspěvková organizace - sportovní oddíl a naše příjmy (vynosy)jsou pouze příspěvky, dotace a dary. Výdaje (naklady) máme na údržbu sportovniho areálu. V roce 2018 jsme měli výdaje vyšší než příjmy. Dočetla jsem se,že u PO nelze vykázat ztrátu v daňovém přiznání. Mám uvést HV 0, osvobozene příjmy - příspěvky, dary a dotace a do této výše mám uvést i výdaje? Moc děkuji.