Dobrý den, minulý měsíc jsem to také řešila.
Paní přestala brát telefony a nechodila do práce. Nedávno ale měla neschopenku, takže jsem zavolala k jejímu doktorovi, tam jsem zjistila, že nemocná není. Takže jsme poslali rozvázání prac. poměru na uvedenou adresu s dodejkou, odhlásila jsem ji k datu uvedenému na dodejce. Samozřejmě, že jsou to neomluvené absence. Problém je se zdravotním pojištěním, to ona platit musí z minima a pokud není z čeho strhnout ve mzdě, tak to musí zaplatit zaměstnavatel. Takže je to potřeba neodkládat.
Vzhledem k tomu, že je stále nedostatek kvalitních zaměstnanců, musí se brát co je a bohužel někteří mají opravdu zvláštní pracovní morálku :o(
Víme, že je zdráv. Mě jde o to, jak takového zaměstnance ukončit, protože je mi jasné, že aby došel podepsat ukončení PP nehrozí. Po kolika dnech ho můžeme ukončit posláním toho dopisu na dodejku? tam zase ale může trvat dlouho než si to vyzvedne, nebo se to může vrátit nám jako nepřevzaté.
Musím ho nejdříve nějak urgovat, aby do práce chodil nebo rovnou ukončit? a podle jakého paragrafu? moc děkuji za rady, ještě jsem se s tím nesetkala, tak pro příště budu vědět co dělat.
Neomluvená absence je hrubé porušení. Takže jak jsem psala ...rozvázání prac. poměru (NE výpověď), poslat na uvedenou adresu s dodejkou-převezme, platí den převzetí, nepřevezme-platí den doručení nepřevzaté dodejky, tím dnem odhlásit, vystavit potvrzení o zam. + potvrzení pro úřad práce (tam uvést důvod ukončení jako hrubé porušení), poslat doporučeně poštou, a do tří měsíců ELDP+potvrzení o příjmech také doporučeně. A ještě i dělám zápis o těch neomluvených absencích a nechám si to podepsat od vedoucího/mistra.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
2. 4. 2019 15:06
Dobrý den, zaměstnanec nám přestal chodit do práce, je nedostupný a nekomunikuje. Jak máme postupovat? po jaké době neomluvené absence můžeme ukončit PP a jak se to dělá? ačka mu můžu dát nebo s tím musí souhlasit? nevím jak to řešit.
Děkuji za radu. Hezký den