Dobrý den, prosím o radu, náš zaměstnanec si podává sám přiznání, kde uplatňuje jedno (vlastní)dítě, manželka v práci uplatňuje druhé(své dítě z prvního manželství).
Nyní zaměstnavatel manželky požaduje od nás potvrzení, že zam-ec neuplatňuje slevu na dítě manželky(nevlastní dítě, ale už vyženěné), a zároveň že uplatňuje slevu na vlastní dítě. Ale u nás jí neuplatňuje přece, když si podává sám přiznání, nebo mám zaškrtnout ano?
Děkuji
Na potvrzení uvedete skutečnost v zaměstnání. Jestli si v zaměstnání dítě neuplatňuje, potom uvedete, že neuplatňuje. Vás nezajímá , co zaměstnanec uvedl v DP.
ano, tak jsem to uvedla, obě děti NE. a prý účetní jeho manželky požaduje, aby tam u jeho dítěte bylo ANO.
tak co teď s tím? potvrdit podle nich? to přece nemůžu, když v prohlášení poplatníka nemá žádné dítě...
Požadovat může co chce...u Vás prostě neuplatňuje, ať jim ukáže DP.
Asi jim jde o to, že manželka to dítě má jako druhé ne? A oni potřebují mít potvrzeno, že někde je nějaké první...
3. 4. 2019 10:58
Dobrý den, prosím o radu, náš zaměstnanec si podává sám přiznání, kde uplatňuje jedno (vlastní)dítě, manželka v práci uplatňuje druhé(své dítě z prvního manželství).
Nyní zaměstnavatel manželky požaduje od nás potvrzení, že zam-ec neuplatňuje slevu na dítě manželky(nevlastní dítě, ale už vyženěné), a zároveň že uplatňuje slevu na vlastní dítě. Ale u nás jí neuplatňuje přece, když si podává sám přiznání, nebo mám zaškrtnout ano?
Děkuji