Náhradní hlášení se vystavuje pokud ztratil nemocenský lístek. Jestli měl nemocenskou a vy jste mu vykázali neomluvenou absenci, tak se nedá nic děla, musíte počítat s pracovní neschopnosti. To, že včas nedodal nemoc. lístek nemůže zakládat důvod k ukončení PP. To je můj názor.
Taky by mĕ docela zajímalo, jak lze vytýkacím dopisem ukončit PP.
Dobrý den, na truc nám onemocněl zaměstnanec, jsou s ním delší dobu potíže, nechodí do práce a podobně, chtěli jsme s ním ukončit PP, ale nepodepsal a odešel domů, už nepřišel a poslal mailem neschopenku jen III. díl první stranu.
Nebere nám telefon a nereaguje na maily, bude to již 14 dní, jak mám postupovat když z něj nedostanu další část neschopenky?
děkuji
Na ukončení jste se nedohodli, on onemocněl, díl III Vám zaslal. Nemůžete dělat vůbec nic, dokud nebude uschopněný. měl by Vám poslat lístek ke 14. dni nemoci a pak uschopnění nebo lístek k 30.4. Pokud Vám nepošle lístek ke 14. dni nemoci, tak by měl poslat lístek aspoň ke 30.4., jinak mu zatím nevyplatíte náhradu za nemoc.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
15. 4. 2019 10:50
Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. Jeden nás zaměstnanec přestal chodit do práce, nedonesl ani neschopenku, neomluvil se. Jen sliboval, že přijde a nic. Poslali jsme vytýkací dopis, byl převzatý, chtěli jsme tím dnem i ukončit PP ale náhle nám poslal neschopenku zpětně za to období, kdy chyběl. ve mzdám to mám vykázané jako neomluvenou absenci. A neschopenka je vystavená s datem v dubnu ale za březen. je to nějaké náhradní hlášení. Nevím co s tím.
Musíme to uznat jako neschopnost a opravit mzdy nebo když to neprodleně nenahlásil má smůlu? je evidentní, že si neschopenku zařídil zpětně. Chceme s ním ukončit PP, jde to možné k datumu převzetí vytýkacího dopisu popř pokud nenastoupil ani pak a ani po ukončení nemoci okamžite? děkuji