No já to takto právě také dělám, jenže když jsme měli kontrolu na DPH za 03/2019 správkyně chtěla poslat i neskenované faktury a všimla si toho DUZP 2018 a trvala na tom, že to tak nemůže být, že by se na to stejně přišlo, že by se to nespárovalo ... no nepřišlo, protože jsem to takto udělala již v září 2018 a na nic nikdo nepřišel :-) (mimochodem na radu jiné správkyně daní) . Jenže hádejte se se s ní ... Takže raději, alespoň než budeme plátci DPH více jak 12 měsíců a nebudeme mít kontrolu na DPH každý měsíc a hlavně dokud nás bude mít současná správkyně daní, to udělám jak chce :-) .
Už mi možná docvaklo, že to bude dodatečné přiznání, opravné dodatečné by muselo být do 5 dní ode dne, kdy byly zjištěny důvody pro podání toho minulého dodatečného přiznání k DPH (teda aspoň doufám, že je to takto správně ...) .
Jani, mooc děkuji za Vaší odpověď i Váš čas.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
13. 5. 2019 9:15
Dobrý den,
prosím o radu za kterou předem moc děkuji:
jednatel mi předal nyní přijatou fakturu vystavenou dodavatelem v lednu 2019, DUZP 31. 12. 2018 a navíc s přenesenou daňovou povinností.
Jelikož mi již v březnu 2019 předal 2 faktury s DUZP 12/2018 a s přenesenou daňovou povinností, vystavila jsem dodatečné přiznání k DPH a následné kontrolní hlášení za 12/2018.
Nyní musím znovu mj. vystavit přiznání k DPH a nejsem si jista, zda to má být opravné dodatečné přiznání k DPH, nebo dodatečné přiznání k DPH, když jsem již jednou dodatečné přiznání k DPH vystavila.
Moc děkuji za odpovědi.