Děkuji Vám, paní Jasná. Ještě prosím, a když má nezabavitelnou částku 6.428,67 + 1.607,17 = 8.036 Kč a důchod nějakých 5.000, tak ten rozdíl, tj. 3.036 já už nezohledňuji ? Z důchodu mu tedy na exekuci odesláno nebude nic, ale přemýšlím stále nad tím zbývajícím rozdílem, jestli bych ho neměla já odečíst od ČM ? Velice děkuji za Vaši pomoc. Hezký den.
Ale vy vůbec nemusíte vědět, kolik bere důchodu. Spousta zaměstnanců dnes odevzdává zaměstnavateli rozhodnutí o přiznání důchodu se začerněnou částkou důchodu. Zaměstnanec není povinen vám sdělovat, jak vysoký důchod pobírá.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
14. 5. 2019 8:22
Dobrý den, prosím můžete mi zkontrolovat, zda mám správně spočítánu exekuci ? Od exekutora mi přišlo usnesení, že ukládá plátci mzdy, aby prováděl srážky v rozsahu jedné třetiny z příjmu povinného, bez odečtení základní nepostižitelné částky.
Srážky v rozsahu jedné třetiny z částky, která zbývá po odečtení základní nepostižitelné částky bude provádět z jeho důchodu ČSSZ.
ČM zaměstnance = 22.152 Kč - 9.643 = 12.509 + 1/3 z 9.643 = 15.723,- Kč odešlu exekutorovi ? Je to prosím správně, tolik moc mu ze mzdy na exekuci srazím ? Jinak on je svobodný a vyživuje jedno dítě, které má se svojí přítelkyní. Důchod bere cca 5.000 Kč. Moc děkuji za pomoc. Hezký den.