Hlavní navigace

Splátkový kalendář

  • (neregistrovaný)

    20. 5. 2019 20:15

    Dobrý večer, mám prosbu. FO plátce DPH má uzavřenou smlouvu o dodávce tepelné energie. V cenovém ujednání má ujednání o zálohách podle splátkového kalendáře. Kde je samozřejmě jeden VS a poté splátky nad 10 tis. a je uvedena jen částka a splatnost. Po každé uhrazené záloze přijde Daňový doklad k záloze který má jiný VS a je zde datum vystavení a datum přijetí platby. Na konci roku potom přijde konečné vyúčtování. Může mě někdo pomoci jak na KH? Dělala jsem to teď podle přijatých daňových dokladů a datum do KH jsem dávala datum přijetí platby a jako evidenční číslo =VS daňového dokladu. Ale obávám se jestli tam neměl být VS splátkového kalendáře, ale zase tam žádné DUZP psané není.....Nerozmotá mě někdo?? Děkuji moc.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 5. 2019 11:47

      bata (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      jestli to dobře chápu. Nejedná se o splátkový kalendář, ale klasický rozpis záloh pro příští období, které se platí s jednotným variabilním symbolem.

      Ke každé uhrazené zálohové platbě přijde DAŇOVÝ DOKLAD k přijaté záloze (platbě) s datem, kdy platbu obdrželi. Na tomto dokladu je uvedené evidenční číslo dokladu, které by se mělo dostat do Kontrolního hlášení. Na konci období přijde konečné vyúčtování, které má opět svoje číslo dokladu a tam je třeba opět uvést toto číslo.

      Variabilní symbol je potřebný pro určení plateb daného dodavatele, ale pro potřeby FÚ je potřeba uvádět čísla dokladů.

      Kdybyste něco udělala špatně, FÚ se ozve a vyzve Vás k potvrzení správnosti Kontrolního hlášení a jde to potom opravit. Obě strany by měly mít shodná čísla dokladů.

      Snad jsem to napsala srozumitelně.

    • 21. 5. 2019 13:02

      Eva (neregistrovaný)

      Moc děkuji. Takto to dělám. Jen se mi dostala do ruky teď smlouva, kde je to nazvaný splátkový kalendář. A zazmatkovala jsem. Každopádně máte pravdu, on by se někdo ozval. Důležité je, že to tam je ;-) moc děkuji ;-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).