Re: vyplaceni podilu / ukonceni spolecni
*** Pokud máte pocit, že by jednalo o větší peníze, zajděte za právníkem a snad něco vymyslíte na základě dokladů, které jste schopen předložit. Jinak menšinový vlastník v SRO to má někdy těžké. Všechna podstatná rozhodnutí (podíly na zisku, odměny jednatelů,...) jsou v působnosti valné hromady společnosti a pokud Vás přehlasují nic moc s tím nenaděláte ***
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
14. 12. 2005 12:10
zdravim prosil bych o radu nebo spis o moznosti v me situaci
zalozil jsem spolecnost ze ktere jsem po nejake dobe jsem se rozhodl vystoupit. coz bylo koncem roku 2004
zbyli dva spolecnici ovsem nic moc neresili a tak se podepisovani o prevodu podilu protahlo az do rijna roku 2005
tudiz jsem byl jednatelem/spolecnikem i v roce 2005 ovsem byl mi zamezen pristup k ucetnictvi, kancelari atd.
spolecnici mi sdelili ze vyrovnani za rok 2004 bude v nejake vysi, rok 2005 vubec resit nechteji, ze pry jsem nic nedelal ap. ovsem oficialne jsem byl a ne svou vinou jednatel/spolecnik.
taktez otaleji s vyplacenim podilu za rok 2004 a mezi sebou (beze mne) se dohodli na minimalnich mesicnich splatkach coz je 3000czk ... s tim samozrejme nesouhlasim, ale zda se ze s jejich rozhodnutim svym nesouhlasem nic nezmuzu.
soucasne take oba spolecnici pracuji na sve ZL ve stejnem oboru jako s.r.o coz je dle meho nazoru v rozporu s obchodnim zakonikem a tim poskuzuji beh firmy, ktera vykazuje v me nepritomnosti ztratu
jake jsou me moznosti?
predevsim jak z nich dostat podil co nejrychleji
jak je donutit vyplatit podil i za rok 2005
nebo se to resi podanim konkurzu ci jinak?
dekuji