Nemá podepsané prohlášení, proto bude z odměny DPP do 10 000,-Kč odvedená srážková daň. Pokud by byla odměna vyšší než 10 000,-Kč, pak by byla daň zálohová bez uplatnění slevy na poplatníka. Jen malá poznámka. Pokud u PP nemá podpsané prohlášení, pak ze mzdy do 3 000,-Kč je srážková daň, to zřejmě nemáte nastavené.
Děkuji p. Jasná za odpověď. Mám Helios.
Pokud nastavím, že chci uplatnit u souběžné DPP srážkovou daň, tak to mně hlásí, že u HPP mám jiný typ daně (zálohovou bez podepsaného prohlášení) a že pokud chci upravit typ daně na srážkovou u DPP, musím opravit nejdříve typ daně na kartě u HPP.
Myslela, jsem že i když je to DPP do 10 000, tak typ daně se řídí dle nastavení HPP.
Mohla byste mně prosím poradit, kde je to v zákoně u dani z příjmu?
Děkuji moc. E.
Taky mám Helios, ale nejsem dnes v práci, tak vám nedokážu poradit s nastavením. Když na to nepřijdete, napište znovu zítra.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
6. 6. 2019 6:36
Dobrý den,
prosím o konzultaci. Zaměstnankyně je u nás na pracovní poměr s nepodepsaným prohlášením = daň zálohová bez uplatnění slevy na dani. Zaměstnankyně je na RD (nyní u nás žádné příjmy z HPP nemá) a má ještě brigádu jinde, kde podepsala prohlášení.
Od 05/2019 má u nás ještě souběžně otevřenou DPP do 10 000 Kč.
Mám správně nastaveno, že z této naší DPP bude odvedena zálohová daň bez uplatnění slevy, protože se danění provádí dle nastavení u HPP?
Děkuj moc za radu a přeji všem pěkný den.