Pokud jste to nechtěli, neměli jste sjednávat výplatu odstupného ve splátkách. Teď už není co řešit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Na ministerstvo dopravy míří expert ze Slovenska. Jejich vlaky jsou terčem vtipů
Proč je vánoční reklama na Kofolu tak oblíbená? Protože se v ní krade
Brýle jako šperk, ne kompenzační pomůcka. Pavel prodává unikátní design
Příspěvky na sítě vytvořené pomocí AI? Jejich záplava začíná být docela otravná
Práce kvapná… Schillerová a spol. zapomněli u snížení záloh na OSVČ s paušální daní
Další změny v pracovnělékařských prohlídkách od 1. ledna 2026
7. 6. 2019 10:44
Dobrý den, je toto možné? Myslím, že ano, ale jen si to chci ujasnit.
Se zaměstnancem byl ukončen PP dohodou z důvodu nadbytečnosti. V dohodě byla sjednána výplata odstupného po částech - ve 3 splátkách. Obě strany tuto dohodu podepsaly. Nyní se ale tento zaměstnanec dostavil na Úřad práce a nechce "pouze" zaevidovat, ale zažádal si o výplatu podpory v nezaměstnanosti a jelikož odstupné vlastně nedostane v nejbližším výplatním termínu, tak na výplatu podpory v nezaměstnanosti má nárok. ÚP mu vyplatí nějakou kompenzaci, podporu mu vyplatí až po uplynutí těch 3 měsíců, ale tu kompenzaci bude chtít ÚP po nás, ale my mu to odstupné budeme muset vyplatit stejně. Takže ten člověk si ještě polepší?
Prosím Vás, máte s tím někdo zkušenost? Takto jsme postupovali už v několika případech a nikdy jsme s tím nenarazili na žádný problém. Dokonce i já sama jsem jednou v minulosti obdržela odstupné ve splátkách. Až teď mi volala paní z jednoho ÚP. Je možné, že každý úřad práce třeba postupuje jinak? A nebo ti lidí se zatím jen zaevidovali a o podporu požádali až po uplynutí doby odstupného. Tenhle člověk asi dobře ví, co dělá.
Budu vděčná za Vaše názory.