Důležité jsou dvě skutečnosti.
Pokud chcete poskytovat jako ochranný nápoj, musí splňovat parametry takového nápoje, tzn., že nesmí obsahovat více než 6,5 hmotnostního procenta cukru a více než 1 hmotnostní procento alkoholu (pro mladistvé nesmí alkohol obsahovat vůbec). Může obsahovat látky zvyšující odolnost organismu. Doporučuje se, aby ochranný nápoj měl vhodnou teplotu, tedy byl chladný, nikoliv chlazený (přibližně 16 °C). Samozřejmostí by mělo být, že je zdravotně nezávadný.
Tou druhou skutečnostní je, že ve firmě máte zpracovaný seznam komu, za jakých podmínek, v jakém množství (v závislosti na výši teploty a třídě práce) a v jaké kvalitě (slabě nebo středně mineralizovaná v závislosti na třídě práce) se ochranný nápoj poskytuje.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
23. 6. 2019 21:27
Prosím Vás, můžu dát do nákladů nákup ochranných nápojů pro zaměstnance v létě ochucené minerálky nebo jen bez příchutě? Děkuji