Moc Vám děkuji za radu. Jsem takový samouk, tak vítám každou radu. Ještě se chci zeptat, jak je to s náklady na PH a podobně u tohoto vozu. V přiznání k DPH dávám klasicky společně s ostatními do řádku 40? Myslela jsem, že to mám uvést do řádku 52 (koeficient v %). Ještě pro mě kontrolní otázka, krácenou cenu za auto uvést ještě v řádku 47? Moc děkuji a přeji hezký den.
V.H.
Všechny náklady spojene s provozem auta, opravy, údržba, emise, krátím a nárokuji stejným koeficientem jako nákup.
na konci roku přepočet dle skutečných soukromých km, pokud rozdíl více jak 10% - vypořádání v posledním DPH
na ř. 47 stejnou částku jako máte odpočet v ř. 40
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
9. 7. 2019 12:58
Dobrý den, kopili jsme do firmy osobní automobil, který ovšem budeme používat i k soukromým účelům. Zhruba 90% pro firmu a 10% soukromě. Chci se zeptat, jak vyplnit kontrolní hlášení a jak přiznání k DPH. Mám v kontrolním hlášení uvést celou cenu a DPH nebo už krácenou. Jde mi o to, že když dám krácenou, nebude to souhlasit při spárování FA s kontrolním hlášením prodejce. A když dám do přiznání k DPH cenu krácenou, bude se mi lišit kontrolní hlášení s přiznáním k DPH. Moc děkuji za radu a zdravím.
V.H.