Hlavní navigace

Daň z nemovitosti

  • (neregistrovaný)

    11. 7. 2019 9:12

    Dobrý den,

    prosím vás o zkontrolování vyplnění daně z nemovitosti.
    Pracuji ve firmě jako pomocná účetní (hlavní účetní nyní v nemocnici, nechci ji obtěžovat) a poprosil mě náš zaměstnanec o pomoc k vyplnění daně z nemovitosti. Samozřejmě jsem na to kývla, že mu pomůžu (jako bych ted neměla své práce i část práce hlavní účetní dost), bohužel jsem netušila, že to bude pro mě španělská vesnice.
    Zaměstnanec mi přinesl výzvu od FÚ k podání dodatečného daňového přiznání. Vysvětlil mi, že ve dvoře zboural nějaké chlívky a postavil si garáž s dílnou a skladem. Na katastru jsme si vyhledala, že celá nemovitost má cca 77 m2. Garáž má 16 m2 a 59 m2 je ostatní. Chybí mi zde 2m2. (na nich má prý postaven soused své objekty)

    Garáž jsem zařadila do stavby: L – garáž vystavěná odděleně od budovy obytného domu, sazba za m2 je Kč 8,- (tudiž mi vyšla daň z garáže 128,-)

    Sklad a dílna: zařazeno do I – ostatní budova tvořící příslušenství k budově obytného domu.....tady si nejsem jista, zda je správněm je tam ještě varianta tato: K – budova plnící doplňkovou funkci k budově pro rodinnou rekreaci
    nebo k budově rodinného domu využívaného pro rodinnou rekreaci.

    Prosím, který kod mám uvést u skladu a dílny (zaměstnanec nepodnika) L nebo K?
    Dále vás prosím o radu, co se zbývajícím 2m2? Uvést je jako pozemek?

    Děkuji za odpověď

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 7. 2019 11:46

      anah (neregistrovaný)

      Vždycky se podívejte do katastru nemovitostí ( zdarma nahlížení do KN), jak je pozemek zapsán a s jakou výměrou, podle toho uděláte přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).