Hlavní navigace

Prodej obědů zaměstnancům a daňová uznatelnost

  • (neregistrovaný) 90.176.225.---

    17. 7. 2019 8:55

    Dobrý den,
    moc Vás prosím o radu. Začali nám dovážet obědy ve várnicích - my je ohřejeme a na talířích podáváme zaměstnancům. Kamarádka má od daňového poradce schválený tento postup účtování (nevím, jestli už jí učetnictví kontroloval FÚ) a já prosím o vyjádření, jestli to tak jde dělat nebo ne (dosud jsme měla zkušenosti jen se stravenkami).
    1) FP za obědy s DPH 11.605,80
    343 - 1.513,80/321 - 11.605,80
    527- 9.408
    528 - 684
    55% - 5.551
    2) interní doklad (prodej zaměstnancům)
    335 - 4.667/343 - 809,97
    602 - 3.857,03.
    Po sečtení 55% (5 551) a tržby za obědy bez DPH (3 857) mi vyjde částka 9408, která bude v daňových nákladech a zbytek (10092-9408=685) dám do nedaňových.
    Prý to tak může být, protože nakonec v daňových nákladech zůstane jen 55% uznatelných nákladů (účet 527 - účet 602).
    Jsem z toho docela zmatená, a proto budu ráda za radu od zkušenějších.
    Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).