Jestliže zaměstnavatel – plátce mzdy neprovede ze mzdy povinného srážky řádně a včas, provede-li je v menším než stanoveném rozsahu, anebo nevyplatí-li srážky oprávněnému bez odkladu po tom, kdy mu bylo doručeno vyrozumění, že nařízení výkonu rozhodnutí nebo exekuční příkaz nabyl právní moci, může oprávněný/exekutor uplatnit proti plátci mzdy u soudu právo na vyplacení částek, které měly být ze mzdy povinného sraženy.
Čerpáno z: https://portal.pohoda.cz/dane-ucetnictvi-mzdy/mzdy-a-prace/exekuce-a-insolvence-v-mzdove-praxi/
Měl tu insolvenci zaznamenanou na ZL od předešlého zaměstnavatele a Vy jste to přehlédla? Nebo Vám přišlo usnesení a info od ins. správce a Vy jste na něj zapomněla?
Zkuste se domluvit se zaměstnancem, aby to doplatil přímo insolv.správci. Zaměstnanec ví, že musí plnit podmínky insolvece, nic Vám nedodal - tak na něj mírně zatlačte.
Vy jste sice byla povinna mu srážky provádět a deponovat, dokud nedostanete platební údaje, - ale stalo se. Příště si dáte pozor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nepřiznali vám důchod, protože vám chyběly roky? Existuje odložený starobní důchod
Stát chystá největší test eDokladů. Úkol dostane více než milion Čechů
Den na českých horách 2026: Horské areály masivně investují do léta
Část OSVČ se bude moci EET vyhnout, pro nejmenší OSVČ ale výjimka paradoxně není
Více než milion OSVČ má nového průvodce. ČSSZ radí, jak správně plnit povinnosti
Jaké děti uvádět v hlášení? Finanční správa odpověděla na častý dotaz z praxe
19. 7. 2019 8:59
Prosím o info,zamětnanec nastoupil 10/2018 a 4/2019 vystpuil.Měl insolvenci, ale já jsem to přehlédla a srážky jsem neprováděla.Nyní se ozval správce,že chce peníze.Prosím co mám dělat a jak postupovat? Děkuji