Hlavní navigace

Daňová ztráta a její uplatnění v případě nevyplnění přílohy E

  • (neregistrovaný)

    21. 7. 2019 14:12

    Právnická osoba - v roce 2014 byla v daňové ztrátě - původní účetní u podání daně z příjmů opomněla vyplnit přílohu II. oddílu - E v které, jestli správně chápu se evidují případné daňové ztráty a jejich aplikace (pokud to je možné) na aktuální či minulé (přechod části do budoucího atd) období. Někde jsem narazil na infomaci, že bez uvedení (konkrétně dvě podání) má firma smůlu a aktuálně, když ví, že bude v + si základ daně nebude moci ponížit?

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 7. 2019 12:10

      vladík

      Myslím, že to je nesmysl, ze zákona vyplývá, že máte možnost si ztráty uplatnit, o nějaké tabulce tam není nic... vyplnila bych ty staré ztráty do té tabulky v aktuálním DP ( pokud jste si je ještě nikdy neuplatňovali, tak tím spíš by to neměl být problém )

    • 22. 7. 2019 19:25

      MartinF (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      děkuji za názor. Zatím jsem nenašel nikoho, kdo by to věděl "najisto". Zatím jsem se setkal pouze s tím, ikdyž u fyzické osoby, že bez problémů ztrátu bez předešlého vyplnění zmiňované přílohy uznali. Takže to vypadá, že se asi stejně budeme muset nechat překvapit :) a možná to taky jednoduše bude o tom, kdo bude přiznání řešit.

    • 22. 7. 2019 13:02

      T. (neregistrovaný)

      Dobrý den, asi bych se nespoléhala pouze na zákon o dani z příjmů, ale také na Daňový řád. Pokud je daňové přiznání daňovým tvrzením, tak by správné vyplnění předepsaných údajů v daňovém přiznání mohlo mít podstatný vliv uplatňování ztráty v budoucím období. Berte to, prosím, jako můj osobní náhled, snad Vám pomůže někdo z praxe.
      Myslím, že uplatňovat ztrátu se mohlo i při splnění jiných podmínek .... ale to si jen matně vzpomínám.

    • 22. 7. 2019 19:27

      MartinF (neregistrovaný)

      Dobrý den,

      děkuji za názor, zatím jsem zjistil jen to, že i bez předešlého uvedení ztrátu uznali, tak uvidíme...jestli je to spojené s řádem, bude to asi také záležet na tom, kdo přiznání bude vyřizovat a jestli bude kvůli tomu dělat problémy :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).