Hlavní navigace

Nestihnu podat KH,DPH v řádném termínu

  • (neregistrovaný)

    24. 8. 2019 9:13

    Dobrý den, prosím o radu, jak se lze vyhnout sankci za neodevzdané KH a DPH v řádném termínu. Už jsem měla ve čtvrtek hotovo, bohužel mi těsně před zálohou účetního programu odešel disk v počítači. V servise mi řekli, že se data zatím nepodařilo "vytáhnout". Disk mi vyměnili, takže jsem musela znova nainstalovat program, čekat na přístupový kód k licenci. Ten mi dnes mailem dorazil. Položek na zaúčtování mám okolo 5tis. Možná se během pondělí podaří data z původního disku vytáhnout, pak bych je jen přehrála a bylo by hotovo, stihla bych řádný termín. V případě že ne...no,však víte :-(
    Přiznání k DPH stále platí 5denní tolerance pro pozdní podání?
    Kontrolní hlášení ->tady vím, že musí být 26.8. odeslané. Firma musí KH podat. Existuje možnost jak nedostat sankci za neodeslání KH v řádném termínu,pokud by se data nepodařilo zachránit? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 24. 8. 2019 13:56

      Arja (neregistrovaný)

      Pošlete - klidně dnes, zítra, nejpozději v Po, řádné KH v nějaké - prostě takové formě a s takovými čísly, jaké se vám podaří vygenerovat. Případně něco málo naťukejte ručně do formuláře KH v EPO na daňovém portálu a pošlete to.
      Vůbec se netrapte s tím, co v takovém KH budou za nesmysly, protože nemáte šanci to opravit. Avšak - Podáním (jakéhokoliv tj. i nesmyslně vyplněného) KH v řádném termínu se vyhnete sankcím. Až budete mít účetnictví resp. PC opraven, vygenerujete správné řádné DPH přiznání (zde platí 5-denní tolerance) + vygenerujete následné KH a podáte zároveň.

      Tento postup nejde opakovat příliš často, už zavedli nějakou sankci, která trestá, pokud plátce úmyslně opakovaně tento postup používá. Pokud postup použijete opravdu vyjimečně, tak je to OK.

    • 24. 8. 2019 14:05

      zdena (neregistrovaný)

      Moc Vám děkuji za radu a odpověď. Stále doufám, že se data z původního hard disku podaří zachránit. Hezký zbytek dne

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).