Hlavní navigace

Proplacená dovolená po skončení PP - jak ZP a SP, ELDP prosím ?

  • (neregistrovaný)

    11. 9. 2019 13:57

    Dobrý den, prosím, jak mám oznámit sociálce a ZP zaměstnance, že mu byla po skončení PP proplacena náhrada za nevybranou dovolenou za 2 dny v částce 1.632 Kč ? PP skončil 31.7.2019 a já si až poté všimla, že jsem mu zapomněla ve mzdě za červenec proplatit náhradu za dovolenou, proto až nyní v 8/2019. Jakými kódy ?
    A jak bude vypadat jeho ELDP ? Ještě jsem neodeslala, takže bude ve dvou řádcích ? Na druhém řádku bude bez kódu, pouze VZ 1.632 Kč ? Velice Vám děkuji za pomoc a přeji pěkný den.

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 11. 9. 2019 21:26

      Láďa (neregistrovaný)

      Podle mně by bylo nejlepší přepracovat mzdu za červenec a s tím spojené přepočty odvodů sociálce a ZP a daně ze mzdy. Rozdíl mzdy zaměstnanci zaplatit buď hotově nebo na účet.
      ELDP vystavit včetně opravy. Váš nápad zpracovat mzdu za dovolenou do srpna by byl složitější než uvedené přepracování mzdy.

    • 11. 9. 2019 23:26

      Kara1 (neregistrovaný)

      Nesmysl, červenec už je dávno v účetnictví , bylo by nutné posílat opravné přehledy a navíc by tím pádem měla firma dluh na odvodech a z toho penále. Normálně mu dovolenou doplatí v srpnových mzdách, i když už není zaměstnancem. Na ZP a OSSZ se nic nehlásí. A do počtu lidí na přehledu zp se ten člověk už nezapočítá. Eldp do července už přece máte uzavřený a odeslaný, ne? Teď vystavíte eldp jen s tím srpnovým doplatkem, bohužel si teď nemohu vzpomenout na typ a kód, mrknu zítra.

    • 12. 9. 2019 6:10

      Jasná (neregistrovaný)

      Pokud ještě není ELDP za letošní rok odeslaný, tak dáte typ ELDP 02, první řádek uděláte klasicky, jak jste zvyklá a na druhý řádek dáte kód 1P+ a vyměřovací základ za proplacenou ŘD, v kolonce celkem budou sečteny vyměřovací základy z obou řádku. Pokud již máte odeslaný ELDP, pak bych jej udělala stejně, jen v typu ELDP bude 52 a v kolonce oprava ELDP ze dne by bylo datum, kdy byl vystavený ELDP s typem 02.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).