Re: Elektroodpad
Také jsme u Asekolu a nemáme smlouvu. Jsme dovozci sk.3-zatím dle Asekolu poplatky na dovezené zboží neúčtujeme.
Ovšem u nákupu od tuzemského dodavatele, pokud fakturuje poplatek zvlášť, musíte při následném prodeji uvést na fa stejný poplatek jako dodavatel.
>>>Teď jsme ale nakoupili zboží (sk. 4 - máme také
>>registrovanou), které nezměněné dále prodáváme dál, a
>>dodavatel má na své faktuře tento poplatek vyčíslen.
>>Jak mám
>>postupovat? Uvést poplatek ve stejné výši jako
>>dodavatel? Nebo ve výši, podle ceníku ASEKOLU i když
>>ještě
>>nemáme uzavřenou smlouvu? Nemáte s tím někdo
>>zkušenosti?
>
>Také jsme u Asekolu a nemáme smlouvu. Jsme dovozci
>sk.3-zatím dle Asekolu poplatky na dovezené zboží
>neúčtujeme.
>Ovšem u nákupu od tuzemského dodavatele, pokud
>fakturuje poplatek zvlášť, musíte při následném prodeji uvést
A co se stane, když prodám zboží a teprve po prodeji tohoto zboží mi příjde faktura na už prodané zboží a je na ní uveden recyklační poplatek? Při prodeji jsem nevěděla, že dodavatel bude recyklační poplatek účtovat. Účtujeme zboží A v PU. Poradíte jak z toho?
A vlastně to samé se mi objevuje u smluv o dílo, které byly uzavřeny začátkem roku. Teď jsou realizovány a co s recyklačním poplatkem? Ach jo - nevím si s tím rady.
>na fa stejný poplatek jako dodavatel.
Jestlize nakoupite zbozi jiz s recyklacnim poplatkem, je jasne, ze za tento vyrobek je jiz zaplaceno a nebudete tedy tento vyrobek vykazovat jako dovezeny, ale nakoupeny jiz s recyklasnim poplatkem. Ceny by se urcite meli sjednotit a doufam ze podle nejlevnejsiho systemu. Ve skupine 3. je to Remasystem a ten ma i nejvetsi podil na trhu co se tyce IT technologii skupina 3. Jinak doufam, ze vsechny systemy budou spolupracovat a bude stacit byt zaregistrovan pod jednim systemem a ten jiz bude zastupovat firmu vuci historickemu odpadu u vsech dalsich systemu a pro vsech 10skupin.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 12. 2005 9:59
Dobrý den,
Dostala jsem se do poněkud zamotané situace. Dle zákona jsme "výrobci - dovozci" elektroodpadu sk. 3 a zařadili jsme se do kolektovního systému společnosti ASEKOL. Tato společnost nás nechala zapsat do Seznamu výrobců, ale smlouvu s námi nepodepsala s tím, že není ukončeno nějaké řízení u MŽP ohledně skupiny 3, a smlouvu s námi podepíše až po jeho ukončení. Zavedli nějaké přechodné období do konce tohoto roku, během kterého nebudeme odvádět poplatky, a oni zabezpečí plnění povinností za nás.
Teď jsme ale nakoupili zboží (sk. 4 - máme také registrovanou), které nezměněné dále prodáváme dál, a dodavatel má na své faktuře tento poplatek vyčíslen. Jak mám postupovat? Uvést poplatek ve stejné výši jako dodavatel? Nebo ve výši, podle ceníku ASEKOLU i když ještě nemáme uzavřenou smlouvu? Nemáte s tím někdo zkušenosti?