No, přijde si vyzvednout doklady o ukončení a nijak se neřešilo, ke kdy. Dnes přinesl uschopnění od zítřka a sám chtěl skončit. Zaměstnavatel by s ním stejně ukončil PP. No a pokud tedy není nic proti ničemu, tak sepíšu ukončení dohodou ke dnešku ;-) Prostě hledám řešení a opravdu netuším :-(
Pokud mu zítra předáte zrušení ve zkušební době, musí zítřek ještě odpracovat nebo nemusíte rušit PP ve zkušební době, ale uzavřete dohodu o rozvázání PP s dnešním datem, to lze i v době nemoci.
No, perfektní. Moc děkuju!!! Sepíšu tedy dohodu ke dnešnímu dni. Já moc netušíla, jestli to takhle nějak půjde. Nebo jestli ten zítřek prostě výpověd a nějak extra evidovat. Prostě to takto řeším prvně. Mám 8 zaměstnanců a dnes se vymyslelo, že bude končit, tak se snažím to nějak správně vyřešit :-) Jen všude jsou ty články spíš mířené na tu nemoc po 14ti dnech :-(
Perfektní. Tedy sepíšu ke dnešku dohodu, že se dohodli na ukončení pracovního poměru a konec. Já se bála s tou nemocí, jestli to nebude nějaký průšvih. Ale tak je logicky fakt, že když se dohodnou... On chtěl zamtel prac. poměr ukončit. A zaměstnanec ještě před ním řekl, že bych chtěl končit. Takže to je takové vzájemné. Moc a moc děkuju!!! ;-)
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
7. 10. 2019 12:16
Dobrý den, moc prosím o radu. Zaměstnanec nastoupil v září do práce. Má zkušební lhůtu tři měsíce. Na konci září stihl mít volno kvůli "stěhování" a od 30.9. následně nemoc. Ta je do dneška. Zaměstnavatel se rozhodl ukončit s ním prac. poměr. Do dneška je nemocný. Tedy ukončení bude se zítřejším datumem? Zítra pracovat nebude, jen dořešíme vše potřebné. Tedy jak potom vykázat ve výplatách ten jeden den? Předem moc a moc děkuji. Možná uvažuji špatně, ale řeším úplně prvně a nerada bych udělala nějaký průšvih.