Omlouvám se, špatně jsem definovala... platili jsme dohromady 124,78 USD (vč. dopravy), ale na účtu se převedlo na CZK,
Na JSD je hodnota 99 USD (bez dopravy) a směnný kurz 23,424.
Všechny hodnoty mi sedí, vše jsem přepočítala dle kurzů k danému dni (dle banky a JSD). Jde mi jen o to, jakou hodnotu mám brát pro výpočet DPH, jestli zaplacenou - vyšší nebo z JSD nižší dle kurzu JSD z ř. 47 (částka vč. dopravy) a dále hodnotu poštovného, zda přičíst k tomu, když je osvobozeno od DPH.
nějak se v tom ztrácím, platili jste čínskému dodavateli vč. dopravy 124,78 USD a ještě poštovné České poště?
jaká je na JSD uvedena dodací podmínka?
Ano, 124,78 USD vč. dopravy a České poště za služby celní deklarace 700 Kč, na JSD v dodacích podmínkách není uvedeno nic, resp. "XXX nespecifikováno". Já jsem si nějaký předběžný postup udělala, ale zda je to dobře, nejsem si jistá.
Nemám žádnou fakturu z Číny, takže jsem zaúčtovala JSD jako nákup (klasická faktura) bez DPH. Zaúčtovala jsem kurzový rozdíl, který vznikl, tj. těch 63,20 Kč (v přepočtu na CZK) a dále vyměření a odpočet DPH, vše jsem dala na částku 2.923 Kč, jen na výpisu z banky je částka 2.986,20 Kč. Nevím ale, jestli někam promítnout i částku 700 Kč od ČP, kterou jsem dala normálně jako službu na 518.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
10. 10. 2019 15:04
Dobrý den, nemám s tímto příliš zkušeností a po každé mi připadá, že je jiné řešení, když přijde zboží z Číny a k tomu vždy různé doklady. Jen JSD se neliší. Objednali jsme zboží z Číny (právnická osoba).
Zboží -> hodnota zaplacená z účtu 2.986,20 Kč
Služby celní deklarace České pošty -> 700 Kč (osvobozeno od DPH, placeno hotově při převzetí balíčku)
JSD -> ř. 47 2.923 Kč (předpokládám, že je to hodnota pro výpočet DPH, ale je nižší než částka, která byla skutečně zaplacena)
Rozdíl mezi hodnotami činí -> 63,20 Kč
Chci se zeptat, jak mám postupovat? Kterou částku brát jak výchozí pro výpočet DPH. Dále zda je částka 63,20 Kč kurzový rozdíl a jestli se 700 Kč přičítá k hodnotě na ř. 47? Lámu si nad tím hlavu, už jsem prošla spousty portálů, ale každý tvrdí něco jiného.
Budu vděčná za každou radu.
Děkuji