Re: Prodej podílu s.r.o.-daň.problém
*** Jak to pak ale může být nákladem společnosti? Tohle je věcí prodávajícího a kupujícího. Že si společník najal realitku, aby mu prodala jeho podíl, je přece jeho náklad ***
>>>>>>Firma prodává podíly v s.r.o., prodej se uskutečnil
>>>>>>přes realitní kancelář formou smlouvy o
>>>>>>zprostředkování.
>>>>>>Jsme plátci DPH, ale uskutečňujeme činnost s plným
>>>>>>odpočetem DPH, ale i s kráceným odpočtem DPH
>>>>>>(pronájem).
>>>>>>Realitní kancelář nám za zprostředkování vystavila fa
>>>>>>s DPH a teď nevím, zda máme nárok na odpočet v
>>>>>>krácené
>>>>>>výši nebo v plné nebo nemáme nárok na odpočet vůbec?
>>>>>
>>>>>*** Znamená to, že SRO prodává uvolněný podíl? ***
>>>>
>>>>Jednatel a společníci prodávají svoje podíli ve firmě
>>>>a celá firma bude mít nového jednatele a společníka:
>>>
>>>*** Jak to pak ale může být nákladem společnosti?
>>>Tohle je věcí prodávajícího a kupujícího. Že si
>>>společník
>>>najal realitku, aby mu prodala jeho podíl, je přece
>>>jeho náklad ***
>>Aha, jednatel mi přinesl fa, s hlavičkou firmy i
>>smlouva je uzavřená na firmu, to mám dát nedaňově nebo
>>mu
>>mám říci, že to do účetnictví firmy vůbec nepatří!
>
>*** Pokud je tam jednoznačně řečeno, že je to za
>službu pro NĚJ, za zprostředkování prodeje JEHO podílu, pak
>to těžko do účetnictví SRO dostanete. ***
Mám před sebou smlouvu a cituji: předmětem smlouvy je závazek uzavřít smlouvu s třetí osobou o převodu všech obchodních podílů na této společnosti. (společnost je uvedena ve smolouvě-firma bude převádět obchodní podíli jednoho jednatele a asi deseti společníků, jejich jména tam vůbec nejsou zmíněna) Přiznám se, že této oblasti moc nerozumím!!!!
*** Já osobně to nevidím jako průchozí. Už jenom ta smlouva jak je postavena: Zprostředkovatel se vlastně zavazuje dohodit obchod mezi dvěmi subjekty - mezi SRO a kupujícím. Ale k žádnému obchodu mezi těmito dvěmi nedojde. Obchod uzavřou jednotliví společníci s kupujícími. Aby došlo k obchodu mezi SRO a kupujícím, muselo by se jednat o prodej uvolněného podílu, který má k dispozici SRO. Tohle je můj názor. Možná někdo jiný něco vymyslí ***
Jednoznačně náklad společníků (jednatel nemůže nic prodávat, pokud není společníkem), společnosti se dotýká pouze přeúčtování analytiky 411 po změně majitelů. Náklad nemá se společností nic společného. I kdyby zaplatila firma, vzniká společníkům nepeněžní příjem - navíc je otázkou jeho posouzení a zařazení. Do daňových nákladů a DPH to nikdy legálně nedostanete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
EET se vrací od roku 2027, schválili poslanci. Dotkne se až 600 tisíc podnikatelů
Podnikatelům se nelíbí navrhovaný růst minimální mzdy, chtějí změnu valorizace
Kadeřník v mobilu. Nová česká aplikace pomáhá salonům s byznysem i organizací času
Zlatnictví začala studovat ve čtyřiceti. Diamanty jsou pro mě bez duše, říká Milena
Pokud Ústavní soud opět vyloučí platby kartou, EET 2.0 se sesype jak domeček z karet
Předčasný důchod automaticky neznamená, že člověk nechce pracovat
15. 12. 2005 12:18
Firma prodává podíly v s.r.o., prodej se uskutečnil přes realitní kancelář formou smlouvy o zprostředkování. Jsme plátci DPH, ale uskutečňujeme činnost s plným odpočetem DPH, ale i s kráceným odpočtem DPH (pronájem). Realitní kancelář nám za zprostředkování vystavila fa s DPH a teď nevím, zda máme nárok na odpočet v krácené výši nebo v plné nebo nemáme nárok na odpočet vůbec?