Malinko zmatený dotaz, co je DPH ze zisku ? Jak jste prodal sám sobě ? Nepletete si daň z příjmů s DPH ?
Obecně ,pokud prodáte automobil, tak odvedete DPH z prodejní ceny, pro daň z příjmů dáte do výdajů 1/2 odpisu za letošní rok a zůstatkovou cenu a do příjmů tržbu za prodané auto. Ale nejdříve si ujasněte pojmy , může to ve skutečnosti být úplně jinak.
Tazatali bych doporučila placenou konzultaci, hlavně se všemi doklady a podklady u daňového poradce.
Info pro paní Vl. / Jednou Martinaaa, pak Misik. A proč? Stačilo pokračovat v původní komunikaci. https://businesscenter.podnikatel.cz/diskuse/1616047/#o1622964
Omouvám se, první dotaz rešila žena. Najdeme daňového poradce. Děkuji
Dobrý den, jsem plátce dph dle par.90 zvláštní rezim, nakupuji a prodavam ojete automobily. Auto jsem koupil,ale zákazník se rozmyslel,ja si ho nechal pro sve firemní potreby. Tudiz jsem v rámci dph par.90 auto prodal sam sobe, vyskladnil,Dph 0,prodal jsem ho za nákupní cenu.Protoze ho ted prodavam dal, nevim z ceho odvést dph.Dekuji za radu.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
22. 10. 2019 15:51
Dobrý den, prodávám nakladní automobil, datum registrace 30.4.2008, jsem plátce DPH ze zisku. Jak prosím postupovat při vyřazení,z ceho odvadim dph? Auto bylo pořízeno jako ojeté v roce 2015,kdy bylo dovezeno z FR a prodal jsem ho sám sobě na IČ, Dph bylo tehdy 0, protoze byl zisk,děkuji za odpověď.