Děkuji za odpověď takže v přiznání DPH a KH to bude v DPH s 0,90Kč. Nebo i v těchto elektronických formulářích pro FU to někam uvádím? Protože logicky mi pri součtu vyjde že jsem na výdajích zplatil o 0,90Kč víc než jsem skutečně zaplatil. Reknu Vám jsem z toho vedle, takových změn a mám v tom guláš čím víc se to snažím pobrat.
Mícháte dvě věci dohromady. V evidenci pro DPH zaznamenáte podle dokladu základ daně a DPH. Z této evidence vycházíte při sestavení přiznání a KH. V evidenci závazků zaevidujete částku DPH a částku celkem. Zaplatíte částku celkem, rozdíl mezi částkou celkem a částkou DPH bude daňový/nedaňový výdaj (podle toho o co šlo).
do KH B.2 uvádíte DPH, které je na daňovém dokladu, pokud se výrazně neliší od DPH spočítané dle platné sazby
pokud je na dokladu uvedeno 0,44, tak do KH uvedete 0,44, nic nezaokrouhlujete
u vystavené faktury v KH A.4 také uvedete DPH stejnou jako na faktuře, také nic dodatečně nezaokrouhlujete
Uvedl jsem v přiznání DPH:
výdaje ZD(3407,47Kč) 3407,- a DPH (715,44Kč) 715,- tj 4122,-
Když zapíšeu do kontrol. hlásení s haléři vychází to takto:
B3 výdaje: ZD 3407,47Kč a DPH 715,44Kč Tj 4122,91Kč mám to tak nechat?
Prostě kvůli jedné takové faktuře mi to nejak nesedi.
Internet Info BusinessCenter.cz (businesscenter.podnikatel.cz)
Server s informacemi pro podnikání.
Copyright © 1998 – 2021 Internet Info, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.
22. 10. 2019 22:26
Hezký večer, pokud tu někdo v tuto hodinu je, budu rád za pomoc.
Mám přijatou fakturu na 1589Kč Kde ZD je 1314 a DPH 275,90 celkem 1589,90 kde je u této konečné částky s DPH haléřové vyrovnání -0,90 a Koncová částka je tedy 1589Kč. Což nevychází s ohledem na DPH. do KH dám 275,90 tak budu mít o 0,90Kč víc než v reálu je protože částka je zaokrouhlená na 1589,- ale DPH ani základ zaokrohlený není až konečná částka je tedy ponížená. Čili DPHJ mám správně započítat 275,90 aby to s fakturou sedělo(i když je to špatně) ale nebude mi sedět celková částka.
Prosím jak s tím naložit?
Zas když dám do DPH jen 275 ale ve faktuře je 275,90,- tak vlastně okrádám je to tak?
Díky Jonáš